• 7

Estrada opet prva na udaru: Ugovore moraju da dostave do 5. marta

Isti rok imaju i poslodavci koji zapošljavaju osobe sa invaliditetom

 • 7
Novac, evri

Foto: Marko Jovanović

Poreska uprava objavila je Kalendar obaveza plaćanja poreza za fizička i pravna lica za mart, prema kojem danas ističe rok za plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za neisplaćene zarade za januar 2020. godine.

U četvrtak, 5. marta, je rok da obaveštenja o zaključenim ugovorima po osnovu estradnih programa u februaru dostave estradni menadžeri. Istog dana ističe i rok poslodavcima koji imaju obavezu zapošljavanja osoba sa invaliditetom, da dostave izveštaj bez obzira na koji način su obavezu izvršili.

Rok za podnošenje poreske prijave i plaćanje poreza na premije neživotnih osiguranja, kao i podnošenje poreske prijave i plaćanje PDV-a od strane dužnika iz člana 10. Zakona o PDV-u, jeste 10. mart.

Kako se navodi u poreskom kalendaru - 16. mart je rok za plaćanje mesečnih akontacija poreza i doprinosa na prihode od samostalne delatnosti za prethodni mesec, kao i za plaćanje doprinosa za sveštenike i verske službenike, odnosno državljanje zaposlene u inostranstvu i inostrane penzionere.

Istog dana je i rok za podnošenje poreske prijave o obračunatim doprinosima za obavezno socijalno osiguranje za osnivače, odnosno članove privrednog društva, kao i za podnošenje poreske prijave i plaćanje PDV-a za predhodni mesec.

Rok za plaćanje akontacije poreza na dobit pravnih lica, kao i za plaćanje obračunate akcize, odnosno podnošenje poreske prijave o obračunu akcize za prethodni mesec je takođe 16. mart. Ovaj dan je ujedno i poslednji rok za podnošenje poreske prijave i plaćanje akcize na električnu energiju za krajnu potrošnju za prethodni mesec.

Na kraju meseca, 31. marta, ističe rok za plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za neisplaćene zarade za februar 2020. godine, kao i plaćanje obračunate akcize za period od 1. do 15. marta.

Video: PKS i DIS: Okrugli sto sa temom predloga izmena zakona o porezu na dohodak građana

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • 💰💰💰💰

  4. mart 2020 | 11:47

  Najviše para se i obrće kod estrade, samo se hvale moćnim automobilima, letovanjima, kućama, cipelama....... Neka plate, a ne posle kukaju penzije im male!

  126
  4

  Podelite komentar

 • Tekija

  4. mart 2020 | 09:52

  Tako treba,oglobi ....

  122
  1

  Podelite komentar

 • Aca

  4. mart 2020 | 13:07

  Kako bese ona pesma "NE MOZE NAM NIKO NISTA"??? Hahahaha... Moze...Moze!!!!

  69
  0

  Podelite komentar

 • Eur: <% exchange.eur %>
 • Usd: <% exchange.usd %>