• 0
 ≫ 

"Srbija mora da ostane konkurentna. Samo tako može da isprati Industriju 4.0"

 ≫ 

Evropska agenda "Horizont 2020" je pravac kojim treba da krene Srbija, navela je Marija Gabrijel

  • 0
Digitalna revolucija

Foto: Shutterstock

Učesnicima 27. Kopaonik biznis foruma danas se putem video poruke obratila Marija Gabrijel, evropska komesarka za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade, koja je poručila da je industrija 4.0, tema ovogodišnjeg foruma, bitna i da predstavlja šansu koju treba "zgrabiti i iskoristiti".

Ona je navela da se moraju podržati privreda i sve njene grane u tranziciji i naglasila da je sistematski pristup bitan, kao i da moramo ostati konkurentni i povećati konkurentnost. Takođe, istakla je da su bitna inovativna rešenja i poručila da je evropska agenda "Horizont 2020" pravac kojim treba da krenemo.

- Moramo raditi zajedno na građenju vibrantnog, fleksibilnog okruženja - naglasila je Gabrijel, i dodala da fokus treba da bude na inovacijama, novim tehnologijama i donošenju pravih, analitičkih odluka.

Navela je da se raduje daljem razvoju ove agende i poručila da je potrebno kreirati pametne, tranzicione strategije koje će jasno definisati ciljeve koji će se lagano implementirati.

Video: Srbija ima šansu da bude lider 4. industrijske revolucije

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>