• 0
 ≫ 

Za manje od godinu dana 30 novih zanimanja: Šta će biti sa starijim generacijama?

 ≫ 

Kina je za 2020. uvrstila 16 novih profesija na svoju listu, a među njima su tehničari pametne proizvodnje, treneri veštačke inteligencije, respiratorni terapeuti...

  • 0
Robotska ruka, Rubikova kocka, Vestacka Inteligencija, OpenAi

Printskrin: YouTube/OpenAI

Kineska uprava za ljudske resurse priznala je 16 novih profesija kako bi išla u korak sa ekonomskim i tehnološkim razvojem.

Nove profesije, uglavnom u privrednim granama u razvoju i uslužnim sektorima, uključuju tehničare pametne proizvodnje, industrijske internetske tehničare, tehničare virtuelne stvarnosti, menadžere lanca snabdevanja, trenere veštačke inteligencije, upravljače objedinjenih medija, respiratorne terapeute...

Samo jedan deo zanimanja navodi se u zajedničkom saopštenju Ministarstva za ljudske resurse i socijalnu sigurnost i povezanih odeljenja.

Kako se kineska ekonomija kreće ka kvalitetnom razvoju, u raznim industrijama pojavila su se nova radna mesta koja zahtevaju nove veštine i znanje, prenosi Međunarodni kineski radio (CRI).

Smatraju da oslobađanje novih radnih mesta može podstaći razvoj srodnih industrija, povećati zaposlenost i ojačati stručno obrazovanje i obuku. Ovo je drugi put da je Kina dodala nove profesije na svoju listu.

U aprilu 2019. objavili su prvih 13 novih zanimanja.

Video: Veza na poslu koja ne mora da bude opasna po vas... Naprotiv!

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>