• 0
 ≫ 

Električna i hibridna vozila. Ponuda OTP Leasing Srbija koja pokreće promene

 ≫ 

BEOGRAD – 21. februar 2020. godine – U vremenu u kom je neophodno da budemo okrenuti zaštiti životne sredine koja je konstantno izložena snažnim uticajima različitih zagađivača, pogotovo nakon industrijske revolucije, auto industrija se posebno posvetila inovacijama koje regulišu ovaj problem. Proizvodnjom vozila koja ne emituju štetne supstance u atmosferu, napravljen je veliki korak za našu planetu, ali u protekloj deceniji ta vozila nisu imala zadovoljavajući nivo pristupačnosti

  • 0
OTP leasing

Foto: Shutterstock

Sa ciljem da podstakne, podrži i doprinese kreiranju bolje i kvalitetnije životne sredine, tržišni lider OTP Leasing Srbija je pripremio posebnu ponudu za finansiranje električnih i hibridnih vozila, koja nije subvencionisana od strane dobavljača. Ova vozila predstavljaju čuvare naše okoline, a uz ponudu koja se znatno izdvaja na tržištu, sa varijabilnom kamatom od 2.20% i troškovima obrade 0.2%, sada su realnost. Krediti OTP banke za ova vozila će takođe uskoro imati prilagođenu ponudu tržištu.

Rezultati OTP Leasinga za proteklu godinu:

Nakon objavljivanja rezultata lizing industrije za 2019. godinu OTP Leasing je zadržao lidersku poziciju na tržištu sa ukupnim finasiranjem  103 miliona evra novih plasmana, što predstavlja 20 % tržišnog učešća u novoj produkciji. Tržište finansijskog lizinga je sa krajem trećeg kvartala, takođe zabeležilo rast za 21% u odnosu na proslu godinu. OTP Lizing je lider i u finansiranju kako novih tako i polovnih putničkih automobila sa ukupnim finansiranjem od 41.6 miliona evra. Pored toga, zauzima prvo mesto i u finansiranju komercijalnih vozila sa iznosom od 38.7 miliona evra.

Kao lider na tržištu finansijskog lizinga od 2015. godine, nekadašnji Sogelease a sada OTP Leasing Srbija, beleži konstantan rast broja novozaključenih ugovora kao i iznosa finansiranja. U svom portfoliju ima 10300 aktivnih ugovora koji iznose 150 miliona evra. U odnosu na isti period 2018. godine, ukupan portfolio porastao je za 20 odsto.

Podsećamo:
OTP Grupa je u septembru 2019. godine stekla vlasništvo nad Sogelease, koji danas posluje kao OTP Leasing Srbija d.o.o. Banka Societe Generale Srbija je nastavila da posluje kao OTP banka Srbija AD Beograd, a Societe Generale Osiguranje je sada OTP Osiguranje ADO Beograd.

Spajanjem OTP i Vojvođanske banke koje je planirano za 2021. godinu, Grupa nastavlja da jača svoju tržišnu poziciju u Srbiji. Tada se očekuje i stvaranje vodeće bankarske institucije na srpskom tržištu po visini aktive, broju ekspozitura i portfoliju kredita i depozita.

 Više informacija potražite na sajtu OTP Leasing Srbija.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari