• 0
 ≫ 

Rad od kuće: Tviter raspustio svih 5.000 radnika

 ≫ 

Gotovo sve gigantske kompanije su odreagovale preventivno ili krajnje bezbednosno na širenje korona virusa, pa je tako i Džek Dorsi odlučio da svoje radnike pošalje kući

  • 0
Tviter Foto: Pixabay

Tviter je u okviru svog bloga obavestio javnost da je bilo neophodno "evakuisati" zaposlene iz Hong Konga, Japana i Južne Koreje, ali se kasnije ovaj plan preneo na sve zaposlene, kojih je 5.000 širom sveta.

Kompanija je zvanično zabranila sva neobavezna poslovna putovanja i događaje za zaposlene, što uključuje i konferenciju u Teksasu, zakazanu ovog meseca.

Dženifer Kristi, ispred HR službe Tvitera, kaže da je "njihov cilj sprečavanje mogućnosti širenja korona virusa". Iz kompanije naglašavaju i da rade na razvijanju načina koji bi obezbedili efikasan rad od kuće, na neko vreme.

Na ruku im ide to što su globalna kompanija, koja omogućava da bilo ko, sa bilo kog dela planete, može da radi za njih. Prvi čovek Tvitera, Džek Dorsi, maksimalno podržava čak dugoročni "rad od kuće", odnosno sa distance, budući da je u novembru i sam najavio da planira da živi u Africi 6 meseci.

I druge tehnološke kompanije, kao što su Fejsbuk i Gugl, otkazale su konferencije širom SAD. Osoblje zaposleno u evropskom predstavništvu Gugla, u Dablinu, danas će raditi od kuće zbog nekih planiranih testiranja, ali bi trebalo da se veći deo, od 8.000 radnika, sutra vratio na posao.

Video: Budućnost se dešava sada: Leteći taksiji predstavljeni na sajmu u Singapuru

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>