• 0

Sankcionišu besramne trgovce: Skinuto milion artikala zbog zloupotrebe korona virusa

Mnogi brendovi su aktuelni virus hteli da iskoriste, plasirajući lažne oglase i neetički podižući cene, međutim, najmoćniji onlajn servis za prodaju im nije ostao dužan

  • 0
Amazon, kompanija

Foto: Shutterstock

Amazon uživa status jedne od najmoćnijih tehnoloških kompanija, a svakako je prvi u onlajn trgovini, pa može sebi da dozvoli ovaj "luksuz".

Naime, obavestili su javnost da su povukli više od milion proizvoda kojima su cene naglo skočile zbog korona virusa, ili su oglasi bili lažni i irelevantni.

Amazon ovo ponašanje određenih brendova tumači kao nemoralno, i naglašava da su od trgovaca uvek zahtevali precizne informacije kada je reč o poslovanju i opisu proizvoda.

Kažu da svi moraju da poštuju njihovu politiku o fer cenama (Fair Pricing Policy), što znači da ne smeju da formiraju značajno više cene (do 5 puta), nego što se mogu naći na drugim prodajnim mestima, jer to zbunjuje potrošače.

Među milion artikala koji su povučeni svakako da se nalaze i zaštitne maske, ali ne samo to. Trgovci su nudili knjige koje podupiru strah, kao i preparate s vitaminom C, za koje su tvrdili da deluje protiv korona virusa.

Veliki trgovinski objekti kao što su "CVS" ili "Walgreens" kažu da su u deficitu sa sredstvima za dezinfekciju, kao što su gelovi i maramice za čišćenje.

Ovo je deo mejla koji Amazon šalje svim trgovcima koji pokušavaju da prodaju "lek protiv korona virusa":

Zdravo,

Ovim putem vas obaveštavamo da je sledeća stranica s proizvodom i njegovim opisom izbrisana, jer nema dokaza o onome što navodite u svojim marketinškim tvrdnjama, a što je povezano s izlečenjem od korona virusa. Proizvod koji prati medicinski marketing, po zakonu SAD, ne sme biti prodavan bez prethodnog odobrenja FDA.

Nije dozvoljeno da se ovaj artikal prodaje na sajtu Amazon.com. Vaša je obaveza da budete sigurni u to da je ono što nudite u skladu sa svim primenjivim zakonima, regulacijama i politikom Amazona.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>