• 1
 ≫ 

Slavni svetski investitor ne veruje u bitkoin, ali zato Epl naziva najboljim biznisom ikada

 ≫ 

Voren Bafet i na pragu 90. godine neumorno radi, i mada je mag u svetu tehnologije, do skoro nije imao pametni telefon

  • 1
Warren Buffett

Foto: Profimedia/AFP

Voren Bafet (89), čuveni investitor i šef kompanije "Berkshire Hathaway", u intervjuu za CNBC je podelio neka svoja razmišljanja o bitkoinu, korona virusu, Eplu i ostalim temama, a mi izdvajamo najzanimljivije delove.

Kaže da je uprava njegove kompanije do maksimuma istrenirana kako da reaguje "u slučaju da on sutra umre", i da "Berkshire Hathaway" vredi isto, sa njim ili bez njega, prenosi tportal.

Kada je reč o korona virusu i njegovom najavljenom obraćanju deoničarima u skupštini, gde će biti mnogo ljudi, našalio se i rekao da će na sceni biti dva čoveka koji zajedno imaju 185 godina, aludirajući na partnera Čarlija Mangera (96), i da u masi "neće tražiti ljude sa simptomima zaraze".

Na pitanje da li korona virus utiče na njegovu kompaniju, rekao je da "nije dobro prodavati ili kupovati akcije na osnovu dnevnih naslova u novinama". Prvog čoveka Majkrosofta, Bila Gejtsa, nazvao je svojim savetnikom kada je reč o epidemijama.

I dok pomama za bitkoinom ne jenjava, Bafet smatra da je njegov ekonomski doprinos društvu zanemarljiv. S druge strane, za Epl kaže da je najbolji biznis na svetu za koji zna.

"Berkshire Hathaway" i dalje ima značajan udeo u Eplu, mada su u poslednjem tromesečju 2019. prodali Eplove akcije u vrednosti od 800 miliona dolara. Ovaj veliki iznos, za njih je, ipak - samo kap u moru. U intervjuu za CNBC, Bafet je rekao da je tek nedavno nabavio pametni telefon, i to Ajfon.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Katarina

    29. april 2020 | 06:35

    Postovani imam 10 bitcoina , gdje ih je najbolje uloziti unaprijed hvala

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>