• 2
 ≫ 

Vučić: "Ne kažem da je dobro, ali idemo na duplo veći rast nego što će svet imati 2020"

 ≫ 

Idemo na duplo veći rast nego što će svet imati 2020. godine, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić

  • 2
grafikon rasta, porast, napredak ekonomija, Foto: Shutterstock

- Ove godine ćemo ići na duplo veći rast nego što će svet imati - izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ukazao na rezultate iz prethodnog perioda i na to da ih priznaju sve međunarodne institucije.

Vučić je ukazao na ekonomske rezultate koje je država postigla u proteklom periodu, i istakao da su očekivanja Svetske banke i MMF-a da će Srbija imati stopu rasta 4,5 odsto, umesto ranije prognozirane stope rasta od 4,2 procenta, dok se u svetu očekuje dalji pad procena rasta ekonomija na 2,4 odsto zbog korona virusa.

- Može se desiti da u evrozoni rast bude samo 0,5 - rekao je Vučić, navodeći da je reč o 8 ili 9 puta većem rastu BDP-a Srbije u odnosu na Evrozonu. Podsetio je i na mišljenje MMF da će Srbija i ove godine imati značajno povećanje plata i penzija, kao i na rezultate države u razvoju infrastrukture, pad javnog duga...

- Ne kažem da je dobro. Znam koliko ljudi teško žive i zato se borim da bi živeli neuporedivo bolje - zaključio je on.

Video: Vučić: Neće biti otkazani izbori, ni utakmice

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sudija Dred

    4. mart 2020 | 12:59

    Idemo na duplo veci rast i opet cemo imati tri puta manje plate nego svet. Alal vam matematika kad od plate ne mozes da zivis.

  • zeljko

    4. mart 2020 | 13:14

    vi znate kako se zivi u vojvodini i beogradu,spustite se malo nize ka jugu zemlje da vidite kako se zivi,nama je san prosecna plata od 500 eura

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>