• 0
 ≫ 

Žele da izbace Dorsija iz Tvitera jer ima dobro srce, ali Ilon Mask tvitom opet podiže prašinu

 ≫ 

Nekoliko zaposlenih u kompaniji iskazalo je svoje nezadovoljstvo ovom eventualnom odlukom, uz tvitove s heštagom #WeBackJack

  • 0
Jack Dorsey Foto: Tanjug/AP

Džek Dorsi, izvršni direktor kompanije Tviter, koja je raspustila svojih 5.000 radnika da rade od kuće dok ne prođe alarmantno stanje, suočen je s vrlo neprijatnom situacijom: postoji mogućnost da će morati da se bori za opstanak na trenutnoj poziciji, ali mu bezrezervnu podršku pruža Ilon Mask.

Kako pišu mediji, želi da ga svrgne investitor Pol Singer, na Volstritu poznat kao "nemilosrdni direktor investicionog giganta Eliot", koji u Tviteru imao udeo od milijardu dolara. Da ironija bude veća, Mask u svom tvitu nije pominjao Dorsijeve profesionalne sposobnosti i uspehe, već je kratko napisao:

Samo želim da kažem da podržavam Džeka kao izvršnog direktora Tvitera. On ima dobro srce.

Opšte je poznato koliko prvi čovek Tesle voli ovu društvenu mrežu, na kojoj ga prati više od 30 miliona ljudi. Kako bi naglasio Dorsijevu dobrotu, Mask je umesto slova koristio emodži. Ipak, složio se s komentarom jednog svog pratioca da bi ova kompanija mogla da "poradi" na svom sistemu verifikacije.

Prema navodima, menadžment Eliota je nominovao četiri direktora za ovu poziciju, u želji da Dorsija izbaci iz igre. Sumnja se da je povod za to upravo "Dorsijevo dobro srce", kao i plan da 6 meseci ove godine provede u Africi. Osim toga, akcije Tvitera stagniraju od 2015, od kada se on vratio na mesto izvršnog direktora, dok je Fejsbuk u proteklih 5 godina svoje udvostručio.

Nekoliko zaposlenih u kompaniji iskazalo je svoje nezadovoljstvo ovom eventualnom odlukom menadžmenta, uz tvitove s heštagom #WeBackJack.

- Radio sam sa mnogo izvršnih direktora u poslednjih 13 godina, ali nijedan od njih nema empatiju i samosvesnost koje ima Džek - rekao je jedan od menadžera.

Ovako piše Mask na Tviteru:

Video: Ilon Mask testira podmornicu za spasavanje dece iz tajlandske pećine

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>