• 0

Brnabić: Digitalizacija bila jedina logična šansa

"Digitalizacija najvažnija komponenta daljeg razvoja"

  • 0

Na zatvaranju Kopaonik biznis foruma, premijerka Srbije Ana Brnabić podsetila je da je trenutni rast 4 odsto, i da je budžet u ravnoteži. Ona je istakla da je forum jedan najvažniji političko ekonomski događaj u zemlji ali i šire, regionalno.

Prolazeći kroz sve privredne aspekte od početka njenog mandata, ona je istakla da je digitalizacija najvažnija komponenta daljeg razvoja.

Srbija je, kako je rekla, od 2014. godine prošla kroz dve faze transformacije zemlje, te da će 2020. biti prekretnica zbog početka treće faze i naglasila da će fokus biti na digitalizaciji, koja je logična šansa za rast i razvoj privrede.

- Mi nismo slučajno nabasali na digitalizaciju, mi nismo ušli u digitalizaciju zato što je u trendu ili zato što je sama po sebi cilj, već zato što je bila najlogičniji sledeći korak. Digitalizacija bila jedina logična šansa za dalji i brži razvoj - rekla je Brnabić.

Jedan od glavnih razloga za uspeh završetka prve faze Brnabić kaže da je bio zaslužan aranžman sa MMF-om, čiji su eksperti, ističe, pomogli Srbiji da se izgradi kao kredibilna zemlja.

Druga faza transformacije Srbije, dodaje Brnabić, počela je 2017. godine i njen glavni fokus je na digitalizaciji.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>