• 51

Nemački gigant podiže Banat na noge: Više od hiljadu radnih mesta, plata 1.900 evra

Oko 26.000 radnika na 64 lokacije u 24 zemlje, ostvaruje promet od 6,2 milijarde evra, a svako drugo vozilo u svetu sadrži bar jedan proizvod kompanije Brose

  • 51
Novac, evri

Foto: Marko Jovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sutra biti položen kamen temeljac za izgradnju fabrike i razvojnog centra nemačke kompanije Brose u Pančevu, i istakao da će njeni radnici imati prosečnu platu od 1.900 evra.

Za investiciju kompanije Brose, vrednu više od 180 miliona evra kojom je planirano otvaranje 1.100 radnih mesta u Pančevu, ugovor je potpisan krajem novembra 2019. godine.

Kaže da je sada vreme da se podigne Banat i dodaje da je, sa druge strane, Srem daleko iznad, ne računajući Novi Sad, kao i da je stopa nezaposlenosti u Rumu, Inđiji, Pećinci, Pazovi i drugim ispod 5 odsto.

U ovoj fabrici će se proizvoditi moduli ventilatora za hlađenje motora za sisteme upravljača i pumpe za ulje, kao i elektronika. Kompanija Brose je, inače, 4. po veličini porodična kompanija na svetu koja snabdeva automobilsku industriju.

Kompanija razvija i proizvodi mehatroničke sisteme za automobilska vrata i sedišta, kao i električne motore i elektroniku, između ostalog, za sisteme upravljača, kočnice, menjače i hlađenje motora.

Oko 26.000 radnika na 64 lokacije u 24 zemlje, ostvaruje promet od 6,2 milijarde evra, a svako drugo vozilo u svetu, kako navode, sadrži bar jedan Brose proizvod.

Video: Svet i Evropa su gladni automobilskih guma, a Japanci će ih hraniti iz Srbije

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    Ja se vracam iz Nemacke za Srbiju odmah ako je to istina.

  • Passau

    Ja tolko imam u De

  • Pancevac

    Hahahahaha hahaha hahahahaha ha eee moj narode

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke