• 0
 ≫ 

Nulti pacijent? Suosnivač Epla kaže da je lično mogao da donese korona virus u SAD

 ≫ 

Otkazao učešće na događajima i vratio se kući gde je preležao dva dana jer nije bio u stanju da ustane iz kreveta

  • 0
korona virus, koronavirus, Foto: Tanjug/AP

Suosnivač Epla Stiv Voznijak nedavno je objavio Tvit u kome je sugerisao da bi on i njegova supruga mogli da budu nulti pacijenti, odnosno osoba koja je u SAD donela korona virus. Ipak, ta vest se pokazala netačnom.

Naime, on se sa svojom suprugom vratio sa putovanja iz Kine 4. januara, nakon čega su oboje imali sve simptome korona virusa – jak kašalj, otežano disanje i povišenu temperaturu. Međutim, pokazalo se da ti simptomi nisu ukazivali na ovaj virus, što je naknadno potvrdila i sama Voznijakova žena.

On je naglasio da je odmah posle povratka iz Kine imao zakazano pojavljivanje na nekoliko događaja u Las Vegasu, ali da se pojavio samo na nekoliko, na kojima nije mogao da priča jer je potpuno izgubio glas.

Zato je otkazao svoje učešće na preostalim događajima i vratio se kući gde je preležao dva dana jer nije bio u stanju da ustane iz kreveta. Još dok je bio u Vegasu, svima je rekao da je bolestan i trudio se da bude maksimalno izolovan od ljudi. Iskustvo koje je doživeo opisao je kao najgoru prehladu koju je imao u svom životu.

Njegova gupruga Dženet, prošla je još gore. Iskašljavala je krv i javila se u bolnicu, gde su joj rekli da nije u pitanju američki grip.

Stiv je rekao i da je obavestio Center for Disease Control, ali da je od njih dobio samo uputstvo da što češće pere ruke, jer u tom trenutku u SAD-u nije sprovođen test za COVID-19 virus.

Video: Ispovest lekara koji je izvršio 9 autopsija na umrlima od korone: U plućima smo našli samo sluz

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>