• 0

Zbog epidemije na Severu Italije: Od 9. do 15. marta Alitalia ne leti za Beograd

Sve avio-kompanije prave redukcije saobraćaja i otkazuju brojne letove, a na prvom mestu su letovi ka najugroženijim područjima

  • 0
Lap top u avionu Foto: Shutterstock

Kompanija "Alitalia" otkazala je sve letove na liniji između Rima i Beograda naredne nedelje, od 9. do 15. marta, zbog epidemije korona virusa na Severu Italije.

To je uzrokovalo drastičan pad tražnje za putovanjama u ovaj region, ali i celu Italiju. Sve avio-kompanije prave redukcije saobraćaja i otkazuju brojne letove, a na prvom mestu su letovi ka najugroženijim područjima.

Ovo je već drugi talas otkazivanja letova ove kompanije, a prvi je bio 28. februara kada je kompanija izašla sa saopštenjem i kada je rekla da su ostali gotovo bez putnika na domaćim linijima.

Popunjenost putničke kabine je pala na ispod 30 odsto, što zahteva drastično smanjenje kapaciteta, kako bi se smanjili gubici.

"Alitalia" se, inače, bori za opstanak od kada je u maju 2017. u ovu kompaniju uveden stečajni postupak sa ciljem da se restruktuira i da se pronađe investitor.

Rok za investitora ističe u naredne dve nedelje, a kompanija, koja je tek počela da popravlja svoje poslovanje, sada se suočava sa ogromnim problemom.

Video: Kon: Bitno je što smo otkrili prvi slučaj korona virusa

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>