• 1

Šta su zvaničnici stavili u vremensku kapsulu u Pančevu: Svaki predmet nosi određenu simboliku

Ceremonijom polaganja predmeta u vremensku kapsulu obeležen je početak izgradnje fabrike "Brose" u Pančevu

  • 1
Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Rade Prelić

U Pančevu je danas položen kamen temeljac za izgradnju fabrike i razvojnog centra nemačke kompanije Brose, čija je investicija vredna više od 180 miliona evra. Ugovorom je planirano otvaranje 1.100 radnih mesta u ovom gradu. Ceremoniji su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, ambasador Nemačke u Beogradu Tomas Šib, Mihael Štošek, predsedavajući Brose Grupe, Tomas Špangler, izvršni potpredsednik operacije Borse i Zimone Zimon, direktorka sektora planiranja kompanije Brose i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.

Ceremonijom polaganja simboličnih predmeta u vremensku kapsulu obeležen je početak izgradnje ove fabrike.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov spustio je nedeljnik "Pančevac", kako je rečeno na ceremoniji, ako vremenska kapsula ikada bude otvorena građani će moći da steknu sliku o temama koje, osim ove ceremoniji danas, zaokupljuju našu pažnju.

Zimone Zimon, direktorka sektora planiranja kompanije Brose u vremensku kapsulu spustila je građevinske planove za novu lokaciju.

- Retko se dešava da kapsula bude otvorena, međutim, ako bi se to jednog dana ipak desilo, buduće generacije bi mogle da razumeju osnove projekata za izgradnju ovog objekta - rečeno je na ceremoniji u trenutku spuštanja građevinskih planova.

Ambasador Nemačke Tomas Šib u vremensku kapsulu je spustio značku sa zastavama Srbije i Nemačke, kao simbol prijateljstva dveju zemalja.

Tomas Špangler, izvršni potpredsednik operacije Borse je u kapsulu spustio jedno izdanje časopisa za zaposlene "Brose Intern".

Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović spustio je posebnu poštansku marku koja podseća na dan kada se Vojvodina prisjedinila Kraljevini Srbiji pre više od 100 godina.

- Danas je dan kada proslavljamo početak dugoročnog partnerstva između kompanije Brose i Vojvodine, koje će, nadamo se trajati u narednih sto godina - rečeno je u toku spuštanja poštanske marke.

Mihael Štošek predsedavajući Brose Grupe spustio je zlatnu komemorativnu kovanicu sa likom svog dede Maksa Brosea, osnivača kompanije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u vremensku kapsulu spustio je kovanicu sa likom Đorđa Vajferta, koji je poput osnivača kompanije bio preduzetnik i dobrotvor ali i predsednik Srpske centralne Banke pa je na taj način predsednik poželeo uspešno poslovanje ovoj kompaniji čija izgradnja započinje u njegovom rodnom mestu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lidija

    6. mart 2020 | 23:10

    Tuga...Ne prestajemo da poklanjamo.. Sta ce nam deca...od cega ce ziveti..

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>