• 0
 ≫ 

Austria Airlines usmerava 7.000 zaposlenih na kraće radno vreme i smanjuje broj letova

 ≫ 

Letovi će biti otkazani u periodu od 8. do 28. marta, a putnicima će automatski biti omogućeno da bukiraju drugi termin ili da im se vrati novac

  • 0
Sedišta u avionu foto: pixabay.com

Još jedna u nizu avio-kompanija, ovoga puta Austrian Airlines (AUA), pribegava merama opreza kada je reč o zaštiti radnika i korona virusu, pa stoga njih 7.000 radi kraće.

Već smo pisali o tome da virus najgore utiče na profit tehnoloških i avio kompanija, kao i na turizam, odnosno ugostiteljstvo. Ova odluka AUA nije samo zbog zdravlja i preventive, već i zbog otkazivanja brojnih letova, čak 40 odsto planiranih za Italiju.

Letovi će biti otkazani u periodu od 8. do 28. marta, a putnicima će automatski biti omogućeno da bukiraju drugi termin, možda čak i besplatno - do 31. decembra 2020, ili da im se refundira novac. Sve karte koje su bukirane do 5. marta - važe do 30. aprila ove godine.

Osim toga, ako je let izbrisan sa spiska, zbog korona virusa, putnik ima pravo na nadoknadu.

Kompanija je obavestila sve putnike koji su bukirali evropske konekcije, da pogledaju status svog leta na stranici austrian.com, opcija "My Bookings".

Video: Sledite uputstva Ministarstva zdravlja i smanjite rizik od zaraze korona virusom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>