• 3

Udovica Stiva Džobsa ni dolar neće ostaviti deci: "Ovo bogatstvo će završiti sa mnom"

Njeno bogatstvo procenjuje se na 24 milijarde dolara

  • 3
iPhone 11

Foto: Profimedia

Laurene Powell Jobs ne planira svoje bogatstvo da ostavi deci. Udovica suosnivača i izvršnog direktora Epla Stiva Džobsa rekla je u intervjuu za New York Times da je svoj život posvetila efikasnoj distribuciji Džobsovog bogatstva, na načine koji “pomažu pojedincima i zajednici na održiv način”.

Kako je kazala, ne planira izgradnju “porodične dinastije”.

- Ne zanima me da gradim nasleđeno bogatstvo i moja deca to znaju - rekla je Powell Jobs.

- Steva to nije zanimalo. Ako budem živela dovoljno dugo, ovo bogatstvo će završiti sa mnom -

Svoje bogatstvo koristi da kroz organizaciju Emerson Collective investira u projekte za pomoć migracijama, razvoj obrazovanja i zaštitu okoline.

Powell Jobs, koja je trenutno na 35. mestu najbogatijih osoba na svetu, nasledila je akcije koje je njen suprug posedovao u kompanijama Apple i Disney nakon njegove smrti 2011. godine.

Prema Blumbergovom Indeksu milijardra, njeno bogatstvo procenjuje se na 24 milijarde dolara.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Profesor

    Pa nece ostaviti deci jer nije ni njeno..iza svakog velikog projekta poput ovog stoji drzava..te pare nisu njene. A te milijarde su samo brojka u kompjuteru.

  • DARKO 100%

    Ma ko je imun na novac,to je za javnost a privatno sve u svoje dzepove,uostalom radi sta hoces mi nemamo nikakve veze sa tim pa nas i nije mnogo briga o tvojim planovima

  • sneza

    Boze me sacuvaj pa kome ce ako ne deci svojoj ova samoziva majka i nije trebala da bude majka bog daje decu kome netreba

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke