• 0

Kineska uprava pruža podršku avio-kompanijama, smanjuje aerodromske takse i naknadu za kontrolu leta

Takođe obaveštavaju da će do daljeg biti suspendovana evaluacija performansi kada je reč o polascima i dolascima aviona na vreme

  • 0
Korona virus, avion Foto: Tanjug/AP

Kineska uprava za civilno vazduhoplovstvo najavila je danas da će smanjiti aerodromske takse i naknadu za kontrolu leta, te da će odložiti primenu rasporeda letenja za predstojeću letnju sezonu kako bi podržala avio-kompanije čije je poslovanje ugrozila epidemija korona virusa.

U saopštenju objavljenom na zvaničnoj internet stranici kineske Uprave za civilno vazduhoplovstvo (CAAC) navodi se takođe da će do daljeg biti suspendovana evaluacija performansi kada je reč o polascima i dolascima aviona na vreme, kao i da će vreme odobrenja za nastavak međunarodnih letova biti skraćeno, prenosi Rojters.

Iz CAAC-a su prošle nedelje saopštili da će uvesti novčanu podršku za domaće i strane avio-prevoznike kako bi ih podstakli da obnove usluge i prekinu obustavu letova.

Video: Sledite uputstva Ministarstva zdravlja i smanjite rizik od zaraze korona virusom

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>