• 3
 ≫ 

Karić: Pomoći ćemo da što više investitora dođe u Jablanički okrug

 ≫ 

Dragomir J. Karić je rekao da je poseta Jablaničkom okrugu značajna iz više razloga

  • 3
PSS - BK

Foto: PSS - BK

Privredno-politička delegacija Pokreta Snaga Srbije - BK, predvođena Dragomirom J. Karićem, zamenikom predsednika PSS - BK, sastala se u Leskovcu sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem i njegovim saradnicima, gde su razgovarali o mogućnostima saranje za dinamičniji razvoj celokupnog Jablaničkog okruga u koji državni vrh s predsednikom Aleksandrom Vučićem na čelu ulaže značajne napore da dovođenjem jakih investitora ovaj deo Srbije u potpunosti oživi.

Gradonačelnik Cvetanović je istakao da je veoma počastvovan ovom posetom.

- Čast je ugostiti Dragomira Karića, čoveka koji važi za jednog od najuspešnijih preduzetnika i istaknutog političara. BK grupa koja duže od pola veka ostvaruje velike uspehe u poslovnom svetu je simbol istrajnosti, vizionarstva i porodične sloge - rekao je Cvetanović.

On je istakao i da se Leskovac našao po oceni čuvenog magazina "Financial Times" na drugom mestu u konkurenciji 319 gradova u Evropi kao grad najpovoljniji za investiciona ulaganja i da je jedini u Srbiji koji je četvrti put dobio BFC sertifikat za lokalnu samoupravu sa povoljnim poslovnim okruženjem.

- Na putu prosperiteta našeg grada susrećemo se i sarađujemo sa prijateljima i partnerima koji nas podržavaju i pomažu. Zato je zadovoljstvo razmeniti iskustva sa gospodinom Karićem i njegovim saradnicima i razgovarati o potencijalnim budućim projektima. Porodici Karić čestitam na izuzetnom zalaganju i doprinosu da se otvaraju nova radna. Siguran sam da zajedničkim snagama, ulaganjem i energijom koju svi mi imamo možemo da nastavimo započeti put. Želim vama i vašim saradnicima da i dalje budete lideri i da dokazujete šta znači kada je porodica složna i da firma iz Srbije može da ide krupnim koracima napred - podvukao je gradonačelnik Leskovca.

BK grupa je baš to i dokazala time što je treći put zaredom tokom trajanja Svetskog ekonomskog foruma u Davosu svrstana među 100 najboljih kompanija na svetu.

Dragomir J. Karić je rekao da je poseta Jablaničkom okrugu značajna iz više razloga.

- Prvo to je kontinuitet podrške Gradu Leskovcu i svim mestima u ovom okrugu u ekonomskom smislu. Od pravog dana smo bili tu da pomognemo razvoj Leskovca i podržimo strategiju i viziju predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Naš Gradski odbor u Leskovcu na čelu sa Zoranom Jankovićem i Predragom Jankovićem, budućim odbornikom, učiniće sve što može da Grad Leskovac bude lider u oblasti ekonomije, sporta, kulture, umetnosti i turizma. Čestitam gradonačelniku Cvetanoviću i njegovim saradnicima na investicionoj klimi koju su uspostavili, a posebno predsedniku Vučiću što se stvarno trudi da što više fabrika bude otvoreno na jugu Srbije. Pokret Snaga Srbije - BK učiniće sve da pomogne da što više investitora dođe u Jablanički okrug.

PSS - BK

Foto: PSS - BK

Karić je rekao da je oduševljen onim što se dešava u selu Strojkovce nadomak Leskovca koje ima svega 320 domova i čak 50 firmi!

- Želim da pomenem ono što je najvažnije, a što je ušlo u investicioni plan za preporod Srbije 2025 koji je izneo predsednik Srbije Vučić a to je da prosečna plata bude 900 evra. Ta plata će zaustaviti odlazak naših ljudi u inostranstvo, jer će moći ovde da realizuje sebe i svoju porodicu. Porodica je najsigurnije mesto i želim da svi shvate da je to najmoćnije oružje protiv svega, jer kad god je teško tu je porodica.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom, Dragomir J. Karić je održao sastanak sa predsednicima Opštinskih odbora PSS - BK Jablaničkog okruga na kojem je bilo govora o predstojećim izborima. Podsetio je da je Bogoljub Karić, predsednik PSS - BK, upravo iz Leskovca započeo 2004. godine kampanju za predsedničke izbore na kojima je zauzeo treće mesto sa osvojenih skoro 20 odsto glasova.

Karić je kazao da bojkot koji propagira opozicija nije nikakvo rešenje i poručio svim građanima da izađu 26. aprila na izbore kao da je to najveći praznik.

- Poručujem liderima opozicije koji zagovaraju bojkot da budu hrabri i mudri - ako ne izađete na izbore sledeće četiri godine ih neće biti nigde. Ulica nije rešenje - rekao je Karić.

Privredno-političku delegaciju Pokreta Snaga Srbije - BK uz Dragomira J. Karića činili su Momir Stojilković, potpredsednik PSS - BK, Persa Minjović, predsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora PSS - BK, Velibor Stević, predsednik Odbora za bezbednost i odbranu PSS - BK i sekretar Udruženja industrijalaca i preduzetnika Srbije, Zoran Janković, predsednik Okružnog odbora Jablaničkog okruga PSS - BK i predsednik Gradskog odbora PSS - BK Leskovac i Predrag Janković, član Glavnog odbora PSS - BK.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pakistanac

    9. mart 2020 | 13:56

    Pa sto Karici i drugi srpski privrednici ne otvore nesto u Leskovcu,nego cekaju te neke investitore?

  • Toma

    9. mart 2020 | 15:43

    BK,, Karic,, kompanija je primer za svaku pohvalu. Biti u prvih 100 u svetu je za veliko postovanje. Karici su olicenje srpskog domacina kakvog bi svako pozeleo na planeti?!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>