• 1
 ≫ 

Dan posle šoka: Šta se zbiva na berzama?

 ≫ 

Berze se polako stabilizuju

  • 1
Berza Foto: Tanjug/AP

Akcije su konačno pokazale znakove stabilizacije nakon najvećeg naleta promena još od svetske finansijske krize 2008. godine.

Fjučersi S&P 500 indeksa porasli su oko tri odsto nakon što su pali skoro osam odsto u ponedeljak, a indeksi su porasli u Hong Kongu i Šangaju. Evropski fjučersi su porasli više od jedan odsto, piše Blumberg.

Video: Prošetali smo kroz poslovni kompleks Airport City, gde je boravio zaraženi Kinez

Japan se zatvorio više nakon što je u jednom trenutku skliznuo četiri odsto. Sirova nafta je poskupela za oko pet odsto posle pada. Jen je skliznuo, a švajcarski franak najviše opao od jula. Desetgodišnji prinosi u trezorski fond nadoknadili su otprilike polovinu jučerašnjeg trzaja, dok su fjučersi pokrenuli prekidač.

Mere za suzbijanje korona virusa i dalje podrivaju izglede za korporativnu zaradu i povećavaju opasnost od krize finansiranja. Dodatno pogoršanje stvari, pad cena nafte preti velikim brojem propusta u toj industriji. Na frontu korona virusa, Italija je dodala ograničenja putovanja širom zemlje zbog zatvaranja severnog regiona zemlje.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mi

    10. mart 2020 | 12:33

    Zao mi smo sto cena nafte pada a cekam da vidim sta ce povodom toga da kaze nas premudri Atanackovic

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>