• 3

Švajcarci otvaraju veliku fabriku u Svilajncu: Posao za 130 ljudi

Radnici iz Srbije koji rade u ovoj kompaniji u Švajcarskoj, rekli su delegaciji iz Svilajnca da je "Regent" odličan poslodavac i da su veoma zadovoljni uslovima rada u kompaniji

  • 3
Svilajnac Foto: Wikipedia/Ivan Jovanovic

Kompanija za proizvodnju električne rasvete "Regent" iz Švajcarske otvara u aprilu fabriku u Svilajncu i zapošljava 130 radnika, a investicija je vredna osam milona evra.

Ugovor o otvaranju fabrike su u Bazelu potpisali predsednik opštine Svilajnac, Predrag Milanović, i operativni direktor "Regenta", Jorg Steimer.

Firma "Regent" je u Svilajncu iznajmila objekat od više od 1.000 kvadratnih metara, gde će započeti proizvodnju, a paralelno će graditi objekat za vlastitu fabriku, u prvoj fazi 6.000 kvadratnih metara, a u drugoj još toliko, saopštila je danas Služba za odnose sa javnošću Skupštine opštine Svilajnac.

Reč je o izvozno orijentisanoj kompaniji.

- Proces je trajao skoro godinu dana i sada je uspešno završen. Ovo nije bitno samo za Svilajnac, već i za Srbiju, jer je "Regent" svetski poznata kompanija - rekao je Milanović.

Odlučili smo se za Srbiju, rekao je Steimer i dodao:

- Razmatrali smo više opcija, među kojima su Čačak i još neki gradovi na jugu Srbije, ali smo na kraju imali veliku podršku Svilajnca i zato smo odlučili da našu fabriku gradimo baš tamo.

Radnici iz Srbije koji rade u ovoj kompaniji u Švajcarskoj, rekli su delegaciji iz Svilajnca da je "Regent" odličan poslodavac i da su veoma zadovoljni uslovima rada u kompaniji.

Video: Кako Četvrta industrijska revolucija menja tržište rada: Neka zanimanja nestaju, ali nastaju nova

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>