• 0

Tesla slavi enormni uspeh: Napravljeno milionito vozilo, Mask tvitom čestitao svom timu

U poslednja tri meseca 2019, kompanija je što se tiče profita - nadmašila svoja očekivanja, a 2021. otvara se prva Tesla fabrika u Evropi

  • 0
Elon Musk

Ilon Mask / Foto: Tanjug/AP

Elon Musk

Foto: Tanjug/AP

Fabrika automobila "Tesla Motors" postala je prvi proizvođač na svetu koji je napravio milion vozila na struju, a vest o ovom uspehu objavio je na Tviteru prvi čovek kompanije, Ilon Mask.

On je kratko napisao: Čestitam Teslinom timu što je napravio naš milioniti automobil.

Jubilarno vozilo je novi električni krosover - Model Y, a ovaj proizvođač trenutno u svojoj ponudi ima četiri modela - dva sedana (Model S i Model 3) i dva krosovera (Model X i Model Y).

U poslednja tri meseca 2019, kompanija je što se tiče profita - nadmašila svoja očekivanja. Kako kažu, zahvaljujući pametnim analizama i ulaganjima, zaradili su 386 miliona dolara 2019. Uzimajući u obzir gubitke, kompanija je u protekloj godini u plusu za 35,8 miliona dolara.

U okolini Berlina će 2021. biti otvorena prva Teslina evropska fabrika. To bi moglo da doprinese poboljšanju prodaje za 36 odsto, u odnosu na 2019, u kojoj su prodali čak 500.000 vozila.

 

 

Video: Ilon Mask, biznismen i genije koji planira da pravi grad na Marsu

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>