• 1
 ≫ 

Rolerkoster: Berze ponovo padaju

 ≫ 

Raste skepticizam

  • 1
Berza

Foto: Tanjug/AP

Akcije na azijskim berzama i cene fjučersa na Volstritu ponovo su pale jutros, jer je rast skepticizma u vezi s paketom stimulativnih mera američke administracije za borbu protiv epidemije koronavirusa umanjio efekte njihovog jučerašnjeg oporavka.

Cene fjučersa američkih akcija naglo su potonule rano jutros, nagoveštavajući još jednu volatilnu trgovinsku sesiju na Volstritu posle snažnog rasta u utorak, izveštava CNBC.

Indeks Dau Džons je posle ponoći izgubio 620 poena, što nagoveštava da će na otvaranju trgovanja biti u padu za 762,16 bodova. Fjučersi akcija u indeksnim korpama S&P 500 i Nasdak 100 takođe su na silaznoj putanji.

Do pada fjučersa dolazi nakon što su glavni indeksi Njujorške berze u utorak neutralisali deo velikih gubitaka zabeleženih u ponedeljak. Dau Džons je juče porastao za više od 1.100 poena, dok je S&P 500 zabeležio najbolji jednodnevni rezultat od 26. decembra 2018. godine.

Rojters javlja da je oporavak indeksa na azijskim tržištima iščileo danas i da su cene fjučersa na američkoj berzi pale za 3 procenta.

 

Indeks MSCI, koji prati vrednost azijsko-pacifičkih akcija, bez Japana, izgubio je 1,3 odsto vrednosti, australijske akcije su pale za 3,6 procenata, a japanski Nikei indeks se spustio za 2,27 posto. Akcije u Kini su potonule za 0,89 procenata.

U Evropi, indeks fjučersa EuroStoks 50 je ojačao za 0,17 odsto, dok su indeksi na fjučers tržištima u Frankfurtu i Londonu, DAKS i FTSE, pali sa za 0,2 i za 0,56 procenata respektivno.

Video: Redovi u Italiji ispred prodavnica: Korona izazvala nestašice

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    11. mart 2020 | 12:18

    SVE BLIZI SMO SVETSKOJ EKONOMSKOJ KRIZI ZBOG BIOLOSKOG RATA U SVETU !!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>