• 0

Oštre kazne za one koji su krili detalje o koroni. Zabranili putovanja u 14 zemalja

Kraljevstvo će, sa 117.000 evra, kazniti sve ljude koji su krili informacije o svom zdravstvenom stanju i putovanjima prilikom ulaska u zemlju

  • 0
Korona virus

Foto: Tanjug/AP

Saudijska Arabija kazniće sa 117.000 evra sve ljude koji su krili informacije o svom zdravstvenom stanju i putovanjima prilikom ulaska u zemlju, što je ujedno i dodatna mera opreza protiv širenja korona virusa.

Oni su u nedelju uveli privremenu zabranu prolaska kroz istočnu provinciju Katif, gde se proizvodi nafta, jer ima zaraženih korona virusom. Neki nisu uspeli da od vlasti Saudijske Arabije prikriju istinu o svojim putovanjima u Iran.

Od imama su u ponedeljak zatražili da dostavi "Friday prayer" molitvu za manje od 15 minuta. U džamijama je zabranjeno unošenje i konzumiranje hrane i pića.

Kraljevstvo je obustavilo putovanja u 14 zemalja, uključujući arapske zemlje, Francusku, Nemačku, Tursku i Španiju, i izreklo da će pravni postupci biti vođeni protiv svake osobe koja poseti Iran, u kojem je prema poslednjim podacima zabeleženo 9.000 žrtava, a više od 350 sa smrtnim ishodom.

Kažu da se veći broj pogođenih korona virusom u Saudijskoj Arabiji, upravo vratilo iz Irana i Iraka, ili je bilo u kontaktu s ljudima iz ovih zemalja.

- Svi putnici koji dolaze u Kraljevstvo internacionalnim letovima, menadžeri i radnici, moraju da poštuju lokalna pravila vezana za ulazak u zemlju i ristrikcije po pitanju korona virusa - saopšteno je u zvaničnom dokumentu.

"All the travelers coming to the kingdom by international flights, managers and workers of other transportation means have to respect local and international health directives," the kingdom's public prosecutor said in a statement.

Kralj Salman je donirao 10 miliona dolara Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, kako bi se epidemija suzbila.

U Kataru, obustavljen je rad škola i univerziteta od 10. marta, a Kuvajt je najavio da će privremeno zatvoriti bioskope, pozorišta, sale za venčanja i hotele. Škole takođe neće raditi do 16. marta.

Video: Korona zaključala Italiju: Glavni trg u Milanu pust, ljudi se šetaju s maskama

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>