• 46

Apel građanima: Ne kupujte zalihe, namirnica ima dovoljno

Popunjenost rafova je redovna

  • 46
supermarket, namirnice

foto: pixabay.com

Problema u snabdevanju robom široke potrošnje nema, kao ni razloga za stvaranje bilo kakvih zaliha za bilo koji artikal koji se nalazi u maloprodajama, poručeno je posle sastanka ministra trgovine Rasima Ljajića sa predstavnicima Privredne komore Srbije i nacionalnih trgovinskih lanaca.

Predsednik grupacije trgovina prehrambenom robom Privredne komore Srbije Obrad Popović rekao je da je popunjenost rafova redovna, kao i da je stanje zaliha u magacinima maloprodajnih objekata na redovnom nivou.

- Ne postoji nikakvih problema u snabdevanju po bilo kom osnovu i u bilo kom maloprodajnom sistemu - rekao je on.

Dodao je da lanci snabdevanja od dobavljača ka trgovinama funkcionišu normalno, pa nema razloga za stvaranje bilo kakvih dodatnih i posebnih zaliha za bilo koji artikal koji se nalazi u prodavnicama robe široke potrošnje.

Situacija oko snabdevanja robom široke potrošnje će i dalje biti praćena svakodnevno, informacije će biti razmenjivanje preko PKS, a sledeći sastanak sa istim učesnicima biće održan sledeće nedelje.

Snabdevanje hranom na kvantašu u Beogradu stabilno

Snabdevanje hranom na kvantašu u Beogradu je redovno i svih namirnica ima u dovoljnim količinama, a vidljivo je povećanje potražnje za robom, kao posledica pojave korona virusa u Srbiji, kažu u Veletržnici Beograd.

Potražnja je povećana, ali su ponuda i cene stabilne, kažu iz ove institucije za promet poljoprivredno-prehrambenih proizvoda na veliko.

Naglašavaju da je ponuda na Veletržnici stabilna i da ima dovoljno količina svih vrsta voća i povrća.

- S obzirom na to da smo prvog dana po pojavi korona virusa preduzeli niz mera, kao što su prevencija, čišćenje, dezinfekcija, ispiranje pod visokim pritiskom, u skladu sa preporukama naših državnih organa i Svetske unije veletržnica - navodi se u saopštenju.

Dnevno, Veletržnicu u proseku poseti 2.000 poslovnih kupaca, a godišnji promet robe je oko 120.000 tona.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djordjevic

    Pitaj te sns sta da radite

  • Ivica

    Bez tenzija sve je to normalno

  • Horus

    Trgovci besomučno dižu cene. Da li će ih vratiti kad sve prođe? E, neće... A plate i kurs evra će ostati isti. Pa ko je ovde lud...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke