• 46
 ≫ 

Apel građanima: Ne kupujte zalihe, namirnica ima dovoljno

 ≫ 

Popunjenost rafova je redovna

  • 46
supermarket, namirnice foto: pixabay.com

Problema u snabdevanju robom široke potrošnje nema, kao ni razloga za stvaranje bilo kakvih zaliha za bilo koji artikal koji se nalazi u maloprodajama, poručeno je posle sastanka ministra trgovine Rasima Ljajića sa predstavnicima Privredne komore Srbije i nacionalnih trgovinskih lanaca.

Predsednik grupacije trgovina prehrambenom robom Privredne komore Srbije Obrad Popović rekao je da je popunjenost rafova redovna, kao i da je stanje zaliha u magacinima maloprodajnih objekata na redovnom nivou.

- Ne postoji nikakvih problema u snabdevanju po bilo kom osnovu i u bilo kom maloprodajnom sistemu - rekao je on.

Dodao je da lanci snabdevanja od dobavljača ka trgovinama funkcionišu normalno, pa nema razloga za stvaranje bilo kakvih dodatnih i posebnih zaliha za bilo koji artikal koji se nalazi u prodavnicama robe široke potrošnje.

Situacija oko snabdevanja robom široke potrošnje će i dalje biti praćena svakodnevno, informacije će biti razmenjivanje preko PKS, a sledeći sastanak sa istim učesnicima biće održan sledeće nedelje.

Snabdevanje hranom na kvantašu u Beogradu stabilno

Snabdevanje hranom na kvantašu u Beogradu je redovno i svih namirnica ima u dovoljnim količinama, a vidljivo je povećanje potražnje za robom, kao posledica pojave korona virusa u Srbiji, kažu u Veletržnici Beograd.

Potražnja je povećana, ali su ponuda i cene stabilne, kažu iz ove institucije za promet poljoprivredno-prehrambenih proizvoda na veliko.

Naglašavaju da je ponuda na Veletržnici stabilna i da ima dovoljno količina svih vrsta voća i povrća.

- S obzirom na to da smo prvog dana po pojavi korona virusa preduzeli niz mera, kao što su prevencija, čišćenje, dezinfekcija, ispiranje pod visokim pritiskom, u skladu sa preporukama naših državnih organa i Svetske unije veletržnica - navodi se u saopštenju.

Dnevno, Veletržnicu u proseku poseti 2.000 poslovnih kupaca, a godišnji promet robe je oko 120.000 tona.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    11. mart 2020 | 19:57

    Navali narode, još malo pa nestalo... Oduvek smo bili glup narod, nažalost, ništa se ne menja. Alo, ne paničite, nema potrebe da bacate novac na namirnice i pravite zalihe, kupujete po apotekama kao pomahnitali.

  • Mile

    11. mart 2020 | 17:38

    Bez brige nemamo love!

  • Discovery

    11. mart 2020 | 19:09

    Čim kažu "nemojte" znači obezbedite se na vreme.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>