• 0
 ≫ 

Bolovanje i plata zbog korone u Srbiji: Danas vlada donosi pravilnik

 ≫ 

Neke industrije su različite od drugih

  • 0

Predstavnici Vlade, privrede i sindikata će danas imati sastanak na kome će utvrditi jasna pravila o tome šta privreda da radi po pitanju isplate plate, bolovanja i rada od kuće prema svojim zaposlenima. 

- Kada je reč o zaposlenima i ljudima koji su u izolaciji, Privredna Komora će o tome obaveštavati privredne subjekte. U ovom trenutku moramo da napravimo protokol i da vidimo kakvi su to specifični slučajevi. Ima različitih industrija, različitih opcija - rekla je premijerka Ana Brnabić.

Prema njenim rečima, neke industrije mogu sebi nesmetano da dozvole rad od kuće, i oni koji su u kućnoj izolaciji mogu da budu operativni. S druge strane, neke industrije to ne mogu, zbog čega će se raditi na utvrđivanju pravila.

- Nema panike, i potrebna je međusobna solidarnost  - rekla premijerka.

Povodom situacije u vezi sa korona virusom, premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar finansija Siniša Mali održali su konferenciju za novinare. Govorili su o privrednim merama koje su doneli kako bi država predupredila negativne efekte korona virusa koje ćemo svakako imati na srpsku privredu.

Video: Vučić: Molim ljude da ne kradu sapune

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>