• 2

Šansa za srpske građevinare: Pakistanu potrebna izgradnja 10 miliona kuća

Ambasador ove države je predočio privredne mogućnosti Pakistana, koji ima oko 230 miliona stanovnika

 • 2
Dragomir J Karić, Pakistan

Foto: BK TV

Narodni poslanik Dragomir J. Karić primio je u posetu Šerjara Akbara Kana, ambasadora Pakistana sa kojim je razgovarao o mogućnostima uspostavljanja konstruktivnijih odnosa u pogledu jačanja saradnje na nivou parlamenata i poslaničkih grupa u oblastima ekonomije, kulture, sporta, turizma i trgovine.

Ambasador Kan je pohvalio izuzetnu organizaciju 141. zasedanja Interparlamentarne unije koje je održano u Beogradu prošlog oktobra a čiji je domaćin bila Narodna skupština Srbije i predsednica Maja Gojković.

Sagovornici su se složili da je trenutna robna razmena od svega 16 miliona dolara između Srbije i Pakistana izuzetno mala i da bi prema realnim mogućnostima trebalo da iznosi minimum milijardu dolara uzimajući u obzir šta sve Srbija može da ponudi ogromnom pakistanskom tržištu, kao i šta može da uveze.

Ambasador je rekao da Srbija ima predsednika koji u potpunosti može da realizuje sve programe sa zemljama raznih sistema i da Pakistan izuzetno ceni predsednika Aleksandra Vučića koji radi na zbližavanju dva naroda.

Nakon diplomatskih razgovora, ambasador je predočio privredne mogućnosti njegove zemlje koja ima oko 230 miliona stanovnika i rekao da je tamo, između ostalog, potrebno izgraditi čak 10 miliona kuća. On je dodao da sva kvalitetna roba može da se plasira sa odličnom zaradom jer je tržište 30 puta veće od srpskog.

Dragomir J Karić, Pakistan

Dragomir J. Karić sa ambasadorom Pakistana - Foto: BK TV

Dragomir J. Karić je naglasio da je to odlična prilika za sve srpske kompanije, među kojima je i BK grupa koja je tri godine zaredom svrstana među 100 najboljih kompanija na svetu.

- Moram istaći da je razmena od 16 miliona dolara stvarno smešna imajući u vidu mogućnosti neiscrpne saradnje. Razgovarali smo podizanju odnosa u različitim oblastima društveno ekonomskog delovanja na znatno viši nivo. Ambasador je pokrenuo pitanje investicija i dostavio mi je spisak kompanija koje bi želele da u Srbiji pokrenu proizvodnju, a ogromno pakistansko tržište je otvoreno i za sve srpske kompanije sa izuzetnom perspektivom. Verujem da ovakvim susretima doprinosimo bržem razvoju saradnje između dve države i, što je najvažnije, doprinosimo ostvarenju strategije i cilja koji je zacrtao predsednik Aleksandar Vučić investicionim planom za budućnost "Srbija 2025" - rekao je Karić.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Nody

  Migranri u Srbiju a Srbi u Pakistan haha povecanje nataliteta u obje drzave hjojjj...naprijed,duge su noći

  4
  0

  Podelite komentar

 • Kum

  Nema ko ni kod nas da radi,hahaha

  3
  0

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke