• 1
 ≫ 

Sporna reklama napravila haos na internetu: Žensku kožu, po boji i mekoći, uporedili s kožom za sofe

 ≫ 

Brojni su pohrlili da optuže kompaniju za rasizam, ali su onda shvatili da su u reklami zastupljene sve rase. Kolaž je ubrzo skinut s interneta

  • 1
žena, devojka, tajanstvenost Pixabay.com

Da li koriste ljudsku kožu za pravljenje sofa?, bio je jedan od komentara na internetu, nakon što je izašla sporna reklama u kojoj se ženski modeli, različitih rasa, porede sa različitim bojama "mekane kože" za sofe.

Ovaj, kako kažu, "bizarni kolaž" postavila je firma "Home Collection", iz Rusije, koja proizvodi nameštaj. Na slici je prikazano 6 modela, različite boje kože, "uparenih" sa primercima kože koja se koristi pri izradi sofa.

Mišljenja korisnika interneta, pre svega, bila su podeljena. Neki smatraju da je reklama uvredljiva, a neki u njoj ne vide ništa sporno.

Brojni su pohrlili da optuže kompaniju za rasizam, ali su onda shvatili da su u reklami zastupljene sve rase, pa ostaje jedino kritika po ljudskoj osnovi.

Reklama je, u međuvremenu, izbrisana. Neki komentari su se čak odnosili na poređenje s nacistima, koji su od kože žrtava iz koncentracionih logora pravili lampe i druge predmete. Javili su se i zaštitnici prava životinja.

Reklama za sofe Reklama za sofe / Screenshot / Russia Today

Kažu da je "nelogično" žaliti se na spornu fotografiju, a prihvatiti činjenicu da se za izradu kaputa upotrebljava koža rakuna i kuna.

To je kapitalizam, dušo... Apsolutno nepostojanje principa. Jedino što je važno je profit - neko je napisao.

Portparol kompanije "Home Collection" rekao je za radio Govorit Moskva da je reklama skinuta, i da je zaposlenima skrenuta pažnja, kako se slične stvari ne bi ponovile.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>