• 16
 ≫ 

Penzioneri će zbog vanrednog stanja moći naknadno da plaćaju račune

 ≫ 

Oni će kasnije moći da plate te račune bez kamate, a država će raditi i na tome da im se omogući primanje penzija bez odlaska u pošte ili banke - rekla je premijerka Ana Brnabić

  • 16
Penzioneri u parku, klupa, park, senior, lepo vreme, penzioner Foto: Profimedia

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je večeras da stariji građani neće morati da plaćaju komunalne račune za februar, mart i april, a kasnije će moći da plate te račune bez kamate.

- Vlada će na sednici usvojiti da penzionerima i domaćinstvima gde su penzioneri odložimo plaćanje svih njihovih računa za tri meseca i da omogućimo da oni plate te račune bez ikakve kamate, da ne bi izlazili i nervirali se oko toga - rekla je Brnabićeva za RTS.

Ona je rekla da će ta odluka bti doneta na molbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Dodala je i da će država naći rešenje kako da se penzionirima obezbedi penzije da ne moraju da izlaze po njih na šaltere banaka i pošta.

Podsetimo, na teritoriji cele Srbije uvedeno je vanredno stanje zbog korona virusa, i ono je stupilo na snagu odmah.

Zatvaraju se škole i vrtići, kao i fakulteti, biće promena radnog vremena kafića i restorana, biće zatvorene sve ustanove kulture, postoji mogućnost i da će se ograničavati i smanjivati kretanje, uvesti pravila koja se tiču obavljanja svakodnevnih aktivnosti građana i pravila ponašanja nadležnih organa i službi.

Kako je saopštio državni vrh, prodavnice će raditi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zika

    16. mart 2020 | 06:13

    Mi ostali nek pocrkamo.Svima da se omoguci isto.Da se odloze i rate kredita,da gorivo konacno padne na cenu do 1 eura.Da se ne dozvoli privatnicima da koriste ovu situaciju,da ljudima daju otkaze.

  • K

    16. mart 2020 | 00:15

    A ti penzioneri nisu na jaslama drzave. Oni su godinama radili i stvarali. Sram vas bilo sto mislite da su nasi roditelji na jaslama drzave.

  • Suzana

    16. mart 2020 | 00:16

    Da prestanu odredjeni ljudi da daju minuse!!! Bezobrazluk! Obraćanje predsednika, sa maltene suzom u očima, vezano za penzionere u najmanju ruku patetično!!! I drsko. Kao da mladi i deca nisu nikako ugroženi. Ko to garantuje? Valjda je svaki život bitan. Ili samo sigurnih glasača? RAZOČARANA SAM. I zašto samo penzionerima odloženo? A ostalima? Nezapošljenima, onima koji rade kod privatnika??? Diskriminacija!!!!! KO DAJE MINUSE, NEKA MU SLUŽI NA ČAST. Budite objektivni.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>