• 6
 ≫ 

Ograničeno koliko sredstava za dezinfekciju možete da kupite: Zabranili smo i izvoz lekova

 ≫ 

Nema izvoza lekova do daljeg

  • 6
tabla sa lekovima foto: pixabay.com

Srbija je donela odluku da zabrani izvoz svih lekova iz Srbije, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić na vanrednoj konferenciji za medije.

- Moramo da vidimo prvo šta je nama potrebno od lekova, pa ćemo videti za dalje. U ovom trenutku, zabranićemo izvoz svih vrsta lekova - rekla je ona.

Takođe, Vlada Srbije ograničiće kupovinu maski i sredstava za dezifenkciju.

Kako je objasnila Brnabić, ubuduće će moći pojedinačno da se kupi:

- najviše 10 maski,

- dva pakovanja većeg ili pet pakovanja manjih sredstava za dezinfekciju

- deset rukavica

Premijerka Srbije rekla je na vanrednoj konferenciji za medije da je poražena što ove mere moramo da uvodimo, jer nema discipline. Ona je rekla kako nemamo nikakve solidarnosti, "što jeste poražavajuće".

Brnabić je dodala i da će Vlada na današnjoj sednici preporučiti da stariji od 65, hronični bolesnici i oni koji imaju decu mlađu od dvanaest godina ne dolaze na posao već rade od kuće. Ova preporuka će se ticati zaposlenih u javnoj upravi, ali kako je rekla premijerka, cilj je da se da primer svim poslodavcima.

Video: Ograničeno koliko sredstava za dezinfekciju možete da kupite: Zabranili smo i izvoz lekova

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana

    16. mart 2020 | 13:39

    Moj otac zivi sa bratom snajo i troje tinedzera, cula sam se jutros sa svima,, molila sam da ne panice i slusaju preporuke. Moji su svesni licne i sicijakne odgovornosti. Ko mora da napusti kucu mora, drzava je to objasnila i sigurni ce biti plata i za drzavni i orivatni sektor, ima mehanizama. Mi smi mala zemlja i mali narod, cuvajmo jedni druge. Jedini apwl sa moje strane je svi koji mogu neka ostanu kuci, a drzavi da preko lokalnih aamouprava da dostave maske da ini koji moraju u nabavku i na posao budu zasticeni. Pothitno uvesti ogranicen ulazak u prodavnice i kupovinu. Oni koji prazne rafove, najmanje posruju pravila. Ovo je veliki udarac za svakog od nas za nasu zemlju, ovo je glibalni problem.Nas narod treba da pisalje sliku svetu da smi jedinstveni i da brinemo jedni o drugima, da nusmo sebicni. Sve se nadoknasi sem zivota.

  • Aca

    16. mart 2020 | 13:23

    Svaka cast ljudine!!!Imate moju punu podrsku od sad pa nadalje sam za SNS!!!

  • Ružica sam

    16. mart 2020 | 13:35

    Kakvo ograničenje kupovine ljudi! Pa u Nišu ne možete običan Domestos da nađete u prodavnicama a vi pišete o ograničenju kupovine maski i sredstava za dezinfekciju... Sramota!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>