• 1

Čačanska inspekcija zatekla nedozvoljen broj gostiju u lokalu: Odluka inspektora odmah sprovedena

Vlada ograničila okupljanja na maksimalno 50 ljudi

  • 1
Komunalna policija

Printskrin: RTS

Komunalni inspektori u Čačku su u nedelju od 21 sat izvršili kontrolu 27 ugostiteljskih objekata pri čemu je utvrđeno da 17 objekata ne radi, dok je devet radilo uz poštovanje naredbe da u objektu ne može biti više od 50 osoba zbog uvođenja vanrednog stanja.

Načelbnik Gradske uprave za inspekcijski nadzor Igor Krivokapić potvdio je agenciji MNA da je u jednom objektu zatečeno 70 osoba, te je, na upozorenje komunalnih inspektora, objekat ispražnjen u roku od 10 minuta, piše MNA, a prenosi Morava info.

O zatečenom stanju je sačinjen zapisnik koji je danas prosleđen Republičkoj sanitarnoj inspekciji, kao nadležnoj za dalje preduzimanje mera zbog nepoštovanja odluke u cilju zaštite stanovništva od zaraznih bolesti.

– Komunalni inspektori će svakodnevo vršiti kontrolu poštovanje naredbe o zabrani okupljanja više od 50 osoba u objektima zatvorenog tipa, kao i naredbe o skraćivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata koji, za vreme vanredne situacije, mogu raditi od 8 do 20 časova – zaključio je Krivokapić.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andrija

    Ko je I kada doneo naredbu da u Cacku lokali rade do 20 h?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke