• 0

Francuski auto-gigant prestaje s radom u Evropi

Odluka je doneta posle ustanovljenog porasta broja teških slučajeva COVID-19 u blizini pojedinih fabričkih pogona PSA grupacije, koja okuplja brendove Pežo, Sitroen, DS i Opel

  • 0
Opel Insignia Foto: Printscreen/YouTube/Carscoops

Francuska automobilska grupa PSA saopštila je da će tokom nedelje zatvoriti sve svoje fabrike u Evropi zbog pandemije korona virusa.

Kako prenosi francuska televizija BFM, posle francuskog "Mišlena" i italijanske automobilske grupacije FCA, i PSA se odlučio da zatvori svoje fabrike na starom kontinentu.

Odluka je doneta posle ustanovljenog porasta broja teških slučajeva COVID-19 u blizini pojedinih fabričkih pogona grupacije, koja okuplja brendove Pežo, Sitroen, DS i Opel.

Podsetimo, kompanija Fijat-Krajsler Automobili (FCA) obustavlja proizvodnju na dve nedelje u većini svojih evropskih fabrika kako bi zaštitila radnike i prilagodila poslovanje padu tražnje.

FCA, koji prema procenama analitičara proizvodi oko 25 odsto svojih vozila u Evropi, naveo je u saopštenju da će obustava rada, koja će trajati do 27. marta, omogućiti kompaniji da "efikasno odgovori na poremećaj tražnje na tržištu obezbeđujući joj da optimizuje ponudu".

Video: Darija Kisić-Tepavčević: U Srbiji se koristi test koji je dobijen od SZO i koji je visoko senzitivan

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>