• 1

Moćni trio na pomolu? Džek Ma merka "Sveti Stefan"

Milijarderi Vei Seng Pua i Petros Statis pregovaraju o uključivanju suosnivača i vlasnika platforme za e-trgovinu, Alibaba, u svoj biznis u Crnoj Gori

  • 1
Sveti Stefan foto: pixabay.com

Milijarderi Vei Seng Pua i Petros Statis pregovaraju o uključivanju najbogatijeg Kineza, Džeka Maa, suosnivača i vlasnika platforme za e-trgovinu Alibaba, u svoj biznis u Crnoj Gori.

Podgoričkim "Vijestima" je nezvanično potvrđeno iz više izvora da dve strane pregovaraju, a nepoznato je da li bi Ma ušao u zajednički biznis, ili bi preuzeo upravljanje najatraktivnijim delom crnogorske obale – hotelskim kompleksom Sveti Stefan, Miločer i hotelom "Maestral".

Biznismeni kinesko-malezijskog, odnosno grčkog porekla, vlasnici su firmi "Adriatic properties" i "Fasamo", preko kojih upravljaju "Svetim Stefanom" i hotelom "Maestral".

Džek Ma, koji je uveo e-trgovinu u Kinu, prošle godine se zvanično povukao sa mesta izvršnog predsednika Alibabe, kompanije čija je vrednost procenjena na 430 milijardi evra. Njegovo lično bogatstvo procenjuje se na 39 milijardi evra.

Video: Kako naći stan u situaciji kada cene nekretnina i zakupa divljaju?

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    17. mart 2020 | 11:48

    Pa i ovi milijarderi us zaraženi korona virusom. Kao i sve veći broj sportista.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>