• 8

Korona otkazala velike srpske svadbe: Ugostitelji u debelom minusu, mladenci razočarani

Ugostitelji su itekako zabrinuti jer će vanredna situacija negativno uticati na njihovo poslovanje

  • 8
venčanica, mlada, venčanje, svadba Pixabay.com

Zbog korona virusa u celoj Srbiji otkazane su svadbe, rođendani i porodična slavlja. Mladenci su dugo odugovlačili da gostima jave da ne dolaze, ali protiv više sile nisu mogli tako da su svoju proslavu ostavili za bolje i lepše dane.

- Verenik i ja smo još prošle godine zakazali svadbu za 5. april u našem omiljenom restoranu. Niko nije bio srećniji od nas jer je pronaći termin bilo izuzetno teško. Do zadnjeg trenutka smo strepeli i nadali se da neće biti otkazana, ali uzalud - rekla je Jelena iz Čačka koja ipak neće biti mlada onda kad je to očekivala.

Sve pripreme su bile privedene kraju i ostalo je samo da izgovore to sudbonosno “da” i lepo se provedu sa rodbinom i prijateljima. Međutim, bolest ne bira – ni vreme, ni mesto.

- Venčanica, muzika, mladenačka torta, dekoracija.. sve smo to odradili i čekali tu nedelju. Bila sam razočarana i pitala se zašto se sve to baš meni dešava. Ali, onda sam shvatila da ljudi imaju mnogo većih problema zbog korona virusa i da su u pitanju zdravlje i životi naših porodica. Iz menadžmenta restorana javili su nam da ćemo dobiti termin prvog radnog dana, pa će nam od ovog prvobitno zakazanog datuma ostati samo pozivnice - kaže Jelena.

I dok su mladenci razočarani i tužni, ugostitelji su itekako zabrinuti jer će vanredna situacija negativno uticati na njihovo poslovanje.

- Još uvek ne znamo koje cifre su u pitanju, ali činjenica je da će finansijski gubici biti izuzetno veliki. Već sad, na samom početku, nam je otkazano preko 5000 hiljada noćenja, konferencije, seminari i veliki broj svadbi i proslava. Ali, ipak sve to je u drugom planu jer su prioritet zdravlje naših zaposlenih, njihovih porodica i svih gostiju - izjavila je Maristela Belić, menadžer UTP “Morava” iz Čačka.

Inspekcija svakodnevno vrši proveru da li se svi pridržavaju propisanih mera koje iziskuje vanredno stanje. Kafići rade od 08 do 20 časova, a tokom svog radnog vremena više su prazni nego puni.

(Telegraf Biznis/ RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VlajkoLO

    18. mart 2020 | 01:15

    Ових, што праве свадбе у сред најтужнијег поста ми није жао ни мало. Не рачунам друге религије.

  • CRNI

    17. mart 2020 | 23:43

    Sad svi kukaju i govore o debelim minusima jer neće raditi 1_2 mjeseca, a jesu li prijavljivali za porez debelu mesečnu dobit kad rade ili možda hoće da im država otpiše sve obaveze za ovu godinu da bi se prehranili nekako jer treba kupiti noviji i bolji džip

  • baba smilja iz darosave

    17. mart 2020 | 23:34

    sta je vaznije ljudski zivoti ili zarada

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>