• 1
 ≫ 

Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

 ≫ 

Američka kompanija opet pada na testu savesnosti i brige o svojim radnicima

  • 1

Amazon se, kao kompanija, više puta nije pokazao kao savestan poslodavac. Pisali smo o teroru koji svakodnevno trpe magacioneri, zaposleni u Amazonu u Americi, a sada je situacija još gora.

Zbog nedostatka preventivnih mera protiv korona virusa, radnici koji rade u ovoj gigantskoj kompaniji, u Italiji, stupili su juče u štrajk, jer smatraju da ih poslodavac ne štiti od pandemije.

- Ovde nije moguće raditi, jer nas u kolektivu ima mnogo, stalno hodamo jedni pored drugih, dodirujemo iste stvari, jedemo na istom mestu - kaže Beatriče Moia, menadžerka za zaštitu radnika, zaposlena u glavnoj Amazonovoj logističkoj ispostavci u Italiji, koja zapošljava oko 1.000 ljudi.

- Imali smo dug razgovor s čelnicima kompanije, koji je trajao više od 3 sata, probali smo da ovde primenimo protokol potpisan od strane unija i kompanija, radi bezbednosti, ali nismo našli zajednički jezik po pitanju toga šta garantuje sigurnost - kaže ona.

Radnica Amazona, Marija Ipri, kaže da ne nosi masku, jer je nije ni dobila, tačnije - nije niko.

- Jedinu masku koju imam koristim kada idem u kupovinu - naglašava ona.

Italija korona virus Foto: Tanjug/AP

Inače, sve se odvija u gradiću Kastel San Đovani, smeštenom u regiji Emilija-Romanja, koja je jedna od najugroženijih u Italiji, sa više od 3.000 osoba pozitivnih na korona virus.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tripko

    17. mart 2020 | 17:45

    Hahahaa aaaaa jeeeee koliko jos vremena treba da prodje pa da ukapirate da smo samo broj, mozda su vama u odnosu na nas, ono zapad istok, omogucili da uzimate veće kredite ali samo to, samoooo to

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>