• 0

Virtuelni sastanci obaraju rekorde: Zabeleženo 5,5 milijardi minuta razgovora

Sve više kompanija u svetu prebacuje poslovanje na mrežu, u nastojanju da uspore širenje korona virusa

  • 0
Video-konferencija, poslovni sastanak onlajn Foto: Shutterstock

Korisnici jedne platforme američke tehnološke kompanije Cisco proveli su ovog meseca 5,5 milijardi minuta na virtuelnim sastancima.

Direktor Cisca, Čak Robins, izjavio je za CNBC da je kompanijska platforma za video-konferencije Webex zabeležila uzlet korisničkih aktivnosti od početka marta zbog pandemije virusa Covid-19.

- U prvih 11 radnih dana u martu imali smo 5,5 milijardi minuta sastanaka. Samo juče smo na Webex-u imali 3,2 miliona održanih sastanaka širom sveta, i ta cifra ne uključuje sastanke ''jedan na jedan''. Reč je o sastancima na kojima učestvuje više osoba - rekao je Robins.

Sve više kompanija u svetu prebacuje poslovanje na mrežu, u nastojanju da uspore širenje ovog virusa. Iako nije uvek najbolje rešenje, jer sastanak uživo ima svojih prednosti, svet se u poslednje vreme, i pre pojave korone, okretao ovakvim načinima komunikacije jer štede vreme i novac.

Video: Korona virus zatvorio škole u Šangaju: Ovako izgledaju onlajn časovi u Kini

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>