• 32

Šta, gde, kada i kako radi: Novo radno vreme supermarketa, pošta, pijaca...

U skladu sa novim merama Vlade Srbije o ograničenju kretanja građana u cilju suzbijanja korona virusa od danas prodavnice, pekare, ugostiteljski objekti, banke rade prema izmenjenom radnom vremenu

  • 32
Supermarket, rafovi

Foto: Shutterstock

Posle uvođenja vanrednog stanja, a naročito nakon što je doneta odluka o policijskom času koji će biti na snazi već večeras od 20 časova, pa sve do 5 ujutro, prodavnice, pekare, tržni centri… doneli su odluku o promeni radnog vremena.

Skraćeno radno vreme prodavnica

Prodavnice Maksi, Tempo i Shop&Go u narednom periodu imaće skraćeno radno vreme koje će biti u potpunosti prilagođeno odluci Vlade Republike Srbije o zabrani kretanja posle 20 časova.

Najveći broj prodavnica radiće u vremenskom periodu od 8-18 časova od ponedeljka do subote, a nedeljom do 15 časova. Veće prodavnice će nedeljom biti otvorene do 18 časova.

Sve prodavnice Lidl Srbija od danas će raditi skraćeno do daljeg usled novonastale situacije izazvane epidemijom virusa korona, a u skladu sa odlukom Vlade Srbije o ograničenju kretanja građana, saopštila je ta kompanija.

Novo radno vreme prodavnica je od 8.00 do 18.00 svakog dana.

Kompanija Mercator-S je sa 323 maloprodajna objekta jedan od najvećih maloprodajnih lanaca na tržištu Srbije. Zato IDEA prodavnice, Roda marketi i Mercator hipermarketi imaju važnu ulogu u redovnom snabdevanju kupaca svim potrebnim namirnicama.

Od ponedeljka do subote, 304 prodavnice radiće do 18 časova, dok će njih 19 biti zatvoreno u 15 časova. Nedeljom će 255 objekata širom Srbije raditi do 18 časova, dok će 67 imati radno vreme do 15 časova.

Apotekarska ustanova Lilly Drogerie uvela je novo radno vreme tokom vanrednog stanja, pa će Lilly drogerije širom Srbije raditi radnim danima od 8h do 20h, dok je subotom radno vreme u većini drogerija od 8h do 15h.

Dežurne apoteke radnim danima i subotom biće na adresama Dimitrija Tucovića 1A u Pančevu i Krušedolska 1 u Beogradu.

Novo radno vreme pošta

Javno preduzeće „Pošta Srbije“ objavilo je na svom sajtu da će se, počev od 17. marta, u poštama koje su do sada radile tokom celog dana, radno vreme organizovati u periodu od 10 do 17 časova radnim danima, a subotom od 10 do 14 časova. U poštama koje rade i nedeljom, radno vreme je od 10 do 14 časova, navedeno je.

Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu neće raditi 24 časa već od 10 do 17 časova radnim danima, a subotom i nedeljom u periodu od 10 do 14 časova.
Kako se dodaje, u manjim poštama u kojima je rad bio organizovan u jednoj smeni, radno vreme se neće menjati, a to se, kako je pojašnjeno, odnosi na pošte u kojima je organizovan rad samo šalterske službe.

U pojednim manjim poštama (u kojima je organizovan rad šalterske i dostavne službe), početak radnog vremena je u 10 časova. Obaveštenje o svim promenama radnih vremena biće istaknuto na ulaznim vratima pošte.

Takođe, Pošte Srbije su obavestile građane da se u šalter salama ograničava broj korisnika na broj aktivnih šaltera. U slučaju gužve, mole građane da sačekaju na otvorenom, pridržavajući se preporučene udaljenosti.

Pijace otvorene od 8 do 15 časova

Povodom novih, pooštrenih mera koje je Vlada Republike Srbije uvela sa ciljem suzbijanja širenja virusa korona, JKP „Gradske pijace” radiće po izmenjenom režimu sve dok je na teritoriji Republike Srbije proglašeno vanredno stanje, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća.

Sve pijace koje se nalaze u sistemu JKP „Gradske pijace” radiće svakodnevno od 8 do 15 časova, počev od danas, 18. marta 2020. godine.

Tržni centri

„Ada Mol“ i „Stadion“ objavili su da će ubuduće raditi svakog dana od 12.00 do 18.00.

Na zvaničnom sajtu TC „Ušće“ stoji da je radno vreme od 12.00 do 20.00, supermarketa od 9.00 do 18.00, apoteka i drogerija od 10.00 do 18.00, dok je bioskop zatvoren.

Uprava šoping centra Promenada Novi Sad donela je odluku da se radno vreme šoping centra ograniči na period od 10h do 18h.

Pored izmenjenog radnog vremena šoping centra, bioskop Cineplexx Promenada i Pro Fitness Centar neće raditi do daljnjeg zarad poštovanja mera Vlade Republike Srbije, dok će supermarket Univerexport i apoteka Galen Pharm raditi nešto duže, od 09h do 18h.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    Kad svi ne rade nedeljom Lilly radi do 14h.pozurite ljudi na sminku. A radnim danima do 19h umesto do 18h.kao svi ostali. Posle zene na biciklu pa kuci do 20h da se stigne

  • Građevinar

    Kome je to skraćeno radno vreme jamoram da radim od 7h do19h ko koga ovde zeza građevinci su u najgorem položaju prodavnice rade do 18h a ja moram 19h kako ja sebi nešto da kupim kad je sve zatvoreno žalosno.

  • Fenix

    Koji bre tržni centri, aman ljudi!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke