• 4
 ≫ 

Brašno se i dalje kupuje: "Razumem strah, ali ne vidim razlog za gomilanje 50 kilograma"

 ≫ 

Proizvodni pogoni rade 24 časa dnevno, u tri smene, a zbog velikog obima posla radi se i nedeljom kako bi se uspešno odgovorilo na sve porudžbine

  • 4
Brašno

Foto: Pixabay

Potražnja za brašnom, kao osnovnom životnom namirnicom, u danima vanredne situacije povećala se čak 25 puta. Proizvođači poručuju da nema razloga za paničnu kupovinu, jer zaliha ima dovoljno.

- Dnevno proizvedemo do 75 tona brašna i sve se to proda, jer ljudi panično kupuju uplašeni da ga možda za mesec dana neće biti. Nema razloga za tim, jer niko od kupaca neće ostati bez brašna. Zalihe pšenice koje imamo dovoljne su do sledeće žetve - rekao je za RINU, Saša Jovanović iz “Čeković mlina”.

Pojedine nesavesne porudžbine, kako kaže, i u maloprodiji i veleprodaji se redukuju kako ne bi kod pojedinih došlo do nagomilavanja. Proizvodni pogoni rade 24 časa dnevno, u tri smene, a zbog velikog obima posla radi se i nedeljom kako bi se uspešno odgovorilo na sve porudžbine.

- Razumem ljudski strah, ali ako trošite jedan kilogram brašna mesečno, ne vidim razlog da se sada kupuje džak od 50 kilograma, jer vam toliko sigurno neće biti potrebno. Najviše se prodaje pšenično brašno, a odmah iza njega su integralne vsrte, kao i projino brašno - naglašava Jovanović.

Srbija je zabranila izvoz i prodaja se vrši samo na teritoriji naše zemlje, osim što je nekoliko šlepera pomoći otišlo za Crnu Goru.

- Potražnja je tolika da ne bismo mogli da namirimo kupce iz inostranstva. To što je izvoz zabranjen, nama neće pričiniti apsolutno nikakve minuse u poslovanju - izjavio je Saša Jovanović.

Video: Hoću toalet papir: vapaj ove devojčice govori u ime celog čovečanstva

(Telegraf Biznis/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valjda zato

    19. mart 2020 | 13:31

    Pa problem je ako jedna porodica mora biti izolovana u svojoj kući šta će da jede tokom izolacije, pitanje je ko će i kada da im donese hleb, a inače kvasca nema ni u kakvom obliku niti u trgovinama mogu da ga nabave.

  • Miki

    19. mart 2020 | 16:48

    Što kupuju brašno,mogu nekako i da shvatim ali toalet papir......

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>