• 11
 ≫ 

Najstariji sugrađani moći će da kupuju nedeljom pod ovim uslovima? Menja se i radno vreme u trgovini

 ≫ 

U vreme vanrednog stanja snabdevanje najstarijih sugrađana moglo bi da se organizuje nedeljom u ranim jutarnjim časovima

  • 11
supermarket, namirnice foto: pixabay.com

I Srbija će očigledno uvesti praksu koja se primenjuje u nekim državama, a to je da se penzionerima i starijim sugrađanima omogući da kupuju u određeno vreme.

Radno vreme u maloprodajnim objektima, u vreme vanrednog stanja zbog pandemije COVID 19, trebalo bi da bude organizovano tako da rad sa potrošačima počinje najranije u 7 i završava se najkasnije u 18 časova, a nedeljom do 15 časova, zaključeno je na današnjem sastanku Rasima Ljajića, potpredsednika Vlade Srbije i ministra trgovine turizma i telekomunikacija, Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije sa predstavnicima trgovinskih lanca.

Trgovci, ministarstvo i PКS saglasni su da se u vreme vanrednog stanja snabdevanje najstarijih sugrađana organizuje nedeljom u ranim jutarnjim časovima, kako bi im se omogućilo da obave kupovinu pod posebnim uslovima zaštite.

Кako je istaknuto na sastanku, trgovinski lanci i prodavnice snabdeveni su svim životnim namirnicama, zalihe su stabilne, isporuke redovne i po potrebi povećane, tako da nema razloga za stvaranje ličnih zaliha hrane i drugih proizvoda.

Predstavnici trgovinskih lanaca ukazali su da poslovanje prilagođavaju novonastalim uslovima, da zahvaljujući požrtvovanosti zaposlenih, uspešno odgovaraju zahtevima tržišta i povećanoj potražnji potrošača za nekim proizvodima, kao i da su zalihe u skladištima stabilne.

Ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija, Privredna komora Srbije u stalnoj su komunikaciji sa predstavnicima trgovinskog sektora kako bi zajednički što efikasnije odgovorili svim izazovima.

Ministarstvo i Кomora preporučuju svim lokalnim samoupravama da se pridržavaju zaključaka o radnom vremenu trgovaca tokom vanrednog stanja.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FKCZ

    19. mart 2020 | 17:19

    Ja bio danas u Metro-u da kupim kvasac i nije ga bilo na rafu, otišao na kasu da platim što sam pazario i iza mene čovek stavlja kvasac na traku, ja ga pitam odakle mu a kasirka odgovara da je to radnik Metro-a, naravno da laže, ima kvasca ali ga čuvaju za svoje ljude i poznanike. Dakle ima samo za one bližnje. Trebalo bi inspekcija da obilazi objekte trgovinskih lanaca i kontrolisati magacine i omogućiti svim kupcima pa i nama građanima drugog reda bar u ograničenim količinama da možemo kupiti neophodne namirnice.

  • Sta je sad

    19. mart 2020 | 17:05

    Sve bilo da se ne radi nedeljom, sad opet rade i nedeljom, kakve veze ima virus sad? Omg ima ko da im kupi i ovim danima ,ako nema onda bolje subotu uzeti za to, a nedelja sve zatvoreno!

  • Kvazi englez na srpskom

    19. mart 2020 | 18:21

    Ovako je u Britaniji u pojedinim velikim prodavnicama, konkretno Iceland. Po otvaranju radnje, prvih nekoliko sati je omoguceno ulazak i kupovina starijim licima i licima sa potrebama. Posle toga svima ostalima.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>