• 0

Ugovori na daljinu postaju praksa, a sada poseban apel: Sve što možete - obavljajte od kuće

Preporuka je da građani u što većoj meri izbegavaju odlazak u prostorije finansijskih institucija i da koriste dostupne e-kanale komunikacije

  • 0
Banka, plaćanje kredita, rata za kredit, biznis

Foto: Shutterstock

U Srbiji su prošle godine na daljinu zaključena 44.294 ugovora o finansijskim uslugama između banaka i korisnika finansijskih usluga, objavila je Narodna banka Srbije.

Zaključivanje ovakvih ugovora omogućeno je Zakonom o zaštiti korisnika finansijskih usluga kod ugovaranja na daljinu iz 2018. godine i Odlukom o uslovima i načinu utvrđivanja i provere identiteta fizičkog lica korišćenjem sredstava elektronske komunikacije, koju je NBS donela prošle godine.

"Koliko je značajno postojanje mogućnosti zaključivanja ugovora na daljinu i korišćenja video-identifikacije, najbolje se vidi u vremenima krize, kada je klijentima važno da što više redovnih aktivnosti, pa i finansijske usluge, mogu da obave od kuće, korišćenjem e-kanala komunikacije i savremenih tehnologija", navodi iz NBS.

NBS apeluje na građane da u interesu svog zdravlja, a po preporukama nadležnih institucija, u što većoj meri izbegavaju odlazak u prostorije finansijskih institucija i da koriste dostupne e-kanale komunikacije.

Kada je reč o plaćanjima, NBS poziva da se koriste mogućnosti bezgotovinskog plaćanja preko instant plaćanja, korišćenjem aplikacija za mobilno bankarstvo ili platne kartice.

Video: Mrzite kilometarske redove u prodavnicama?! Ovo je idealno rešenje za sve naše muke

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>