• 3

Kako je korona stvorila nove milijardere: Gaze, testovi i maske su im rapidno udvostručili akcije

Medicina i biotehnologija nikada ne prestaju da se razvijaju, posebno u zemljama s mnogo potencijala, kao što je Kina. Allmed Medical Products je firma koja proizvodi gaze, ali i hirurške maske, i njih sada naširoko izvozi

  • 3
doktorka, Vuhan, koronavirus

Doktorka iz Kine / Unsplash.com

Predsednik kompanije "Allmed Medical Products", Cui Jinhai, osnovane u epicentru korona virusa - provinciji Hubej, trenutno vodi među brojnim kineskim tajkunima, u oblasti medicinske i biotehnološke opreme, a njegove akcije su se udvostručile ove godine i učinile ga milijarderom.

Zapravo, Blumberg piše da je "iz Covida-19 procvetalo bogatstvo" širom Azije, počev od proizvođača testova i kitova za zaštitu, pa do naučnika koji rade na razvijanju vakcina.

Situacija je slična i na Zapadu, na primer, akcije firme "Vir Biotechnology" iz San Franciska, čak su se utrostručile u ovom periodu. Ova firma inače sarađuje s Nacionalnim Institutom Zdravlja, kada je reč o korona virusu.

Rast akcija kompanije kao što je "Allmed Medical Products" može biti znak da investitori očajnički traže svetlu tačku u globalnoj ekonomiji, posebno što se čini da se pandemiji ne nazire kraj.

Tražnja za dezinfekcionim sredstvima, maskama i ostalom medicinskom opremom - ne jenjava.

Allmed Medical Products

Foto: allmed-china.com

Akcije firme "Guangzhou Wondfo Biotech", koja proizvodi testove i kitove, skočile su za 40 odsto ove godine, i učinile da njeni predsednici - bračni par Li Venmei i Vang Jihua - postanu milijarderi.

Ova, nažalost, nepovoljna situacija koje već dugo traje, zapravo je "povoljna" za farmaceute, milijardere, ali i za bivšeg lekara, An Kanga, predsednika firme "Hualan Biological Engineering" (u kojoj je i većinski vlasnik akcija), koji sada radi na pronalaženju vakcine za Covid-19. U prošlosti je izumeo vakcinu za virus gripa H1N1.

"Hangzhou Tigermed Consulting", kompanija koju je osnovao Je Xiaoping, milijarder s diplomom Oksforda, uvećala je profit za 8 odsto, jer su kineske vlasti odobrile njegovo istraživanje vezano za Remdesivir, novi lek protiv virusa.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>