• 0

Pakistan dobija 550 miliona evra za borbu protiv korone, ima 450 zaraženih

Svetska banka i Azijska razvojna banka doniraju oko 550 miliona evra Pakistanu, u borbi protiv pandemije

  • 0
Asian Development Bank

Foto: Wikimedia/AndreaADB

Svetska banka i Azijska razvojna banka su odlučile da pomognu Pakistanu s 558 miliona dolara donacije (oko 550 miliona evra), kao pomoć u vanrednim situacijama, kao što je ova s korona virusom.

Na ovaj način, Pakistan bi trebalo lakše da se izbori sa negativnim uticajem pandemije na društvo i ekonomiju. Prema zvaničnom izveštaju, Svetska banka je "spremila" 238 miliona dolara, a Azijska razvojna banka - 350 miliona $.

Ovo je objavljeno od strane Komisije za planiranje, nakon sastanka predstavnika banaka, prenose novine "Dawn". Na sastanku je ujedno odobren i projektni koncept pod nazivom "Pakistan National Emergency Preparedness and Response Plan for COVID-19".

Učesnici sastanka su se takođe složili, kako se navodi u izveštaju, da ne treba jačati saradnju samo u ovako izazovnim situacijama, već da treba raditi na tome da se učvrsti mnogostrana kooperacija za različite oblasti.

Zaraženih u Pakistanu trenutno ima više od 450.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke