• 1

I Gorenje uvodi strože mere: Sve fabrike prestaju sa radom na dve nedelje

Kompanija želi da doprinese zaustavljanju epidemije, kao i zaštiti svojih zaposlenih

  • 1
Gorenje, mladenci Foto: Gorenje

Kompanija Gorenje, čiji je većinski vlasnik kineska grupacija Hisens, odlučila je da obustavi proizvodnju u svim svojim fabrikama u Evropi zbog rastuće epidemije korona virusa.

"Iako se u kompaniji i svim fabrikama rigorozno primenjuju stroge preventivne mere i uprkos činjenici da postoji dovoljno zaštitne opreme, a u fabrikama dovoljno materijala za nastavak proizvodnje, biće sprovedena dodatna preventivna mera kako bi kompanija doprinela zaustavljanju epidemije i zaštitila zaposlene", navode.

Rukovodstvo kompanije i sindikat dogovorili su da će se sa proizvodnjom nastaviti 6. aprila, osim ukoliko vlade država u kojima se nalaze fabrike Gorenje, u međuvremenu ne donesu dodatne mere kojima se ograničava rad proizvodnje u sektoru.

Rukovodstvo kompanije, sindikat i savet zaposlenih su dogovorili da će radni dani zbog dvonedeljne obustave proizvodnje u Valjevu, Velenju i fabrici Mora u Češkoj biti nadoknađeni preostalim prošlogodišnjim slobodnim danima, a delom kroz dodatne radne dane u drugoj polovini godine.

U periodu trajanja obustave proizvodnje, zaposleni čija je stručnost neophodna za funkcionisanje kompanije nastaviće sa radom kod kuće ili, ukoliko je to neophodno, u kompaniji, a kako bi se održala komunikacija i razmena neophodnih informacija.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hahahaha

    21. mart 2020 | 16:06

    Zato su im serviseri isli na sve strane po kucama, bez zastitne opreme, rekli im da nose od kuce 🤣

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>