• 35

Kako će večeras od 20 h da rade kafići i restorani u Srbiji: Nema sedenja ni u jednom

Nova mera vlade - ako imate šalter, može

 • 35
Vremenska prognoza, ZIMA lepo suncano VREME, kafici

Foto: Tanjug/Tanja Drobnjak

Na današnjoj sednici Vlade doneta je odluka o posebnim merama pružanja usluga u oblasti trgovine na malo, koja obuhvata prodaju hrane i pića.

To, kako se navodi, ne podrazmeva zatvaranje ugostiteljskih objekata, već se ugostiteljima zabranjuje da svoju delatnost vrše tako što bi korisnici usluga kupljenu hranu i piće konzumirali u samom objektu ili u bašti ugostiteljskog objekta.

To znači da građanin može da kupi hranu i piće „za poneti“, a ne može da kupljenu hranu i piće konzumira za stolom ili šankom u samom ugostiteljskom objektu ili u bašti ugostiteljskog objekti.

Šta ako ugostitelj hoće da radi tokom vanrednog stanja?

Ukoliko ugostitelj želi da obavlja svoju delatnost za vreme trajanja vanrednog stanja, neophodno je da uspostavi dostavnu službu koja bi isporučivala hranu i piće za poneti ili da organizuje šalter preko koga bi se prodavala hrana i piće bez ulaska u sam ugostiteljski objekat.

Pri tome radnici u ugostiteljkom objektu moraju da budu opremljeni odgovarajućom higijensko-tehničkom opremom za sprečavanje širenja zarazne bolesti. Suština Odluke je da se zabrani ulazak građana u ugostiteljske objekte i bašte ugostiteljskih objekata, a sve u cilju njihove zaštite od virusa COVID-19.

Stoga se ova odluka ne odnosi samo na restorane i kafiće, već i druge preduzetnike (kladionice, autoperionice, igraonice…) koji su omogućavali korisnicima svojih usluga da za stolom ili šankom konzumiraju hranu i piće koju bilo kupuju ili dobijaju besplatno.

Sve usvojene mere u prethodnom periodu, imaju za cilj isključivo očuvanje vašeg života i zdravlja, ali Vlada u ovoj borbi ne može pobediti sama već nam je neophodna saradnja sa svim građanima i njihova najveća moguća disciplina.

O svim merama Vlade koje večeras stupaju na snagu, i to od 20 h, čitajte ovde -  Nove, strože mere Vlade stupaju na snagu od 20 h večeras: Biće zatvoreni parkovi i javne površine

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Nikola

  Ovo je slika i prilika naše vlade... Oni definitivno ne razumeju šta podrazumeva UGOSTITELJSKA i USLUŽNA delatnost... Da UGOSTIMO naše mušterije!!! Nismo prodavnice da prodajemo robu, već da vršimo uslugu pripreme i posluženja pića!!! A ne da nam mušterije daju novce, a mi njima u plastičnu čašu, pa produži!!! Ova mera je pokušaj da se vlada opere od odgovornosti za sve ugostitelje... Neka nam oproste doprinose i porez, pa da nemamo troškove, pa će neki od nas i da prežive!

  1
  0

  Podelite komentar

 • Dragan

  A sta sa pekarama,proizvodnja i prodaja u istom objektu?

  1
  0

  Podelite komentar

 • joj

  Zivim sa ostarelim ocem u kuci koja nema put. Samo uski seoski,gde hitna pomoć ne moze da pridje,samo mala kola. E sad,bude muka i moram hitno kod dr,dal ce mi biti sprečen prolazak??

  4
  0

  Podelite komentar

Google preporuke