• 3
 ≫ 

Poslodavci, ovo su instrukcije i spisak prevoznika koje možete da zovete da vam prevezu radnike

 ≫ 

Apel prevoznicima da ne dižu cene

 • 3
Policija, patrola, vozilo, vanredno stanje

Foto: Telegraf, mgsi.gov.rs

 

Objavljeni su kontakati više od 200 prevoznika iz 100 gradova i opština u Srbiji kojima privrednici mogu da se jave i organizuju vanlinijski prevoz radnika u uslovima vanrednog stanja.

Kompletan SPISAK možete pogledati OVDE. Takođe, INSTRUКCIJE O PRIMENI UREDBE U VEZI SA PREVOZOM PUTNIКA U DRUMSКOM SAOBRAĆAJU TOКOM VANREDNOG STANJA, možete pronaći OVDE.

Privredna Komora Srbije je formirala kriznu grupu za prevoz i stupila u kontakt sa lokalnim samoupravama i prevoznicima, navodi se na sajtu Komore, iz koje apeluju na prevoznike da u aktuelnoj situaciji ne povećavaju cene prevoza.

- Upućujemo privrednike da u direktnom kontaktu sa prevoznicima na komercijalnoj osnovi ugovore vanlinijski prevoz. Apelujemo na sve prevoznike da u ovim uslovima ne povećavaju cene prevoza obzirom na situaciju u kojoj se nalazi cela privreda - kaže se u obaveštenju.

Na sajtu Privredne komore, navedeni su svi kontakti, a ovaj spisak će se, kako dodaju, redovno ažurirati.

Inače, kazna od 1,5 miliona dinara do dva miliona zaprećena je za pravno lice koje suprotno zabrani obavlja međumesni prevoz putnika autobusima, međunarodni i unutrašnji železnički saobraćaj za prevoz putnika, i vodni saobraćaj putnika.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • DARKO 100%

  22. mart 2020 | 15:47

  Sobzirom da je evropu i svet iznenadio ovaj talas pandemije pa i nas, mozemo videti da je nasa drzava vrlo organizovana,hitra i drzi stvari pod kontrolom,to je danonocni iscrpni rad gde su svi resursi ukljuceni,

  26
  52

  Podelite komentar

 • RashaNS

  22. mart 2020 | 19:42

  Jer mnogo je lakše maltretirati ljude nego omogućiti gradski koji bi koristili samo radnici na isti način kao što koriste ovaj novi vid transporta - uz ausvajs.

  8
  2

  Podelite komentar

 • Vreme

  22. mart 2020 | 20:55

  Kako dele pare i ko? 🙃🤔😏

  2
  0

  Podelite komentar