• 6

Učetvorostručujemo proizvodnju: Kvasca će biti 450 odsto više

Potražnja za kvascem od strane industrije porasla je za 100 odsto, a za malim kvascem čak 500 odsto

  • 6
kvasac, mešenje hleba, kuhinja, recept,

Foto: Shutterstock

Kompanija Biospringer RS u Senti danas počinje proizvodnju punim kapacitetom, tako da će proizvodnja kvasca u malim pakovanjima biti uvećana 450 odsto, a proizvodnja u pakovanjima od 500 grama za pekare, za 100 odsto.

Plan je da dostignemo mesečnu proizvodnju od 900 tona kvasca, četiri puta više u odnosu na dosadašnju, kaže Laslo Đetvai, operacioni menadžer u kompaniji.

Da bi odgovorili na zahteve tržišta i obezbedili kontinuiranu isporuku, u ovoj kompaniji menjaju i asortiman, tako da omoguće povećanu proizvodnju kvasca za domaćinstva i pekare.

- Imamo i pogon i radnike za ovoliku proizvodnju, a na podršku države računamo u nabavci sirovine, melase iz šećerne repe, kako bi odgovorili na zahteve povećane tražnje - kaže Đetvai.

Iz Biospringera apeluju na potrošače da ne stvaraju veštačku potražnju i ne gomilaju zalihe jer kvasca ima dovoljno, fabrika može da podmiri i ove trenutno povećane potrebe industrije i domaćinstava, saopstila je PKS.

Potražnja za kvascem od strane industrije porasla je za 100 odsto, a za malim kvascem čak 500 odsto. Distribuciju kvasca koji proizvede Biospringer RS rade francuski Lesafr (Lesaffre) i PIP Novi Sad.

Zahvaljujući angažovanju Privredne komore Srbije, olakšan je transport i distribucija sirovine za ovog proizvođača. Asocijacija srpske privrede biće na raspolaganju za podršku i u nabavci sirovine, pribavljanja dozvola i registracije novih proizvoda.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🇷🇸

    Nasa zemlja moze sve da proizvede sama i da nahrani narod,pa zasto onda svi kupujete i pravite paniku!?!?

  • Marko

    Samo pravite, da mogu domacice da kupe po paletu, da im ne zafali slucajno

  • dago 1

    Puni zamrzivaci kvasca hehe, bice za bacanje kolko oces.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke