• 26

Banke u Srbiji masovno šalju ovakve ponude, da li ćete odložiti vašu ratu kredita

Da li vam je stigla ponuda

 • 26
Računi, banka, kredit, monitorijum

Foto: Shutterstock, Telegraf

Bankama ističe rok da vam dostave ponude za uvođenje zastoja (moratorijuma) u otplati kreditnih zaduženja u trajanju od 90 dana.

Neke su to već učinile za dane vikenda, a očekuje se da ostale urade isto jer su bile obavezne da se oglase tri dana nakon što je NBS to propisala.

Vi imate deset dana od dana obaveštenja da odgovorite na ponudu, odnosno da se javite svojoj banci ukoliko želite i dalje da plaćate ratu. Pojedine banke su omogile da to učinite i onlajn.

Ukoliko klijent u roku od 10 dana ne odbije navedenu ponudu, smatraće se da prihvata moratorijum bez bilo kakvih obaveza odlaska u banku.

Narodna banka Srbije, propisala je zastoj u otplati obaveza dužnika (moratorijum), koji ne može biti kraći od 90 dana, i to za sve korisnike kredita i lizinga koji to žele (fizička lica, poljoprivrednike i preduzetnike i privredna društva).

ponuda banka

Foto: Pixabay

Bilo je nedoumica kako će izgledati buduća otplata kredita, odnosno da li će sve tri rate doći na naplatu odjednom.

Kako je rekla guverner NBS Jorgovanka Tabaković, banke će produžiti rok za otplatu kredita.

- Građani mogu a ne moraju da koriste ove mogućnosti a banke moraju da se tome prilagode. NBS je pripremio mehanizme u skladu sa potrebama bankarskog sistema - rekla je Tabakovićeva.

Odgovorite nam u našoj anketi, da li ćete prihvatiti moratorijum?

Da li ćete prihvatiti moratorijum?

Glasajte

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Jadni dužnik

  Mislim da NBS treba i da zaustavi obracun kamata na kredite. Zasto smo mi sitni gori od ovih sto su se zaduzili u svajcarcima. Banke treba ukinuti zato sto se ne odricu zarade ni ovakvim situacijama. Sta reci za takve ORGANIZACIJE koje su nam silom nametnute. KEŠ je zakon

  6
  1

  Podelite komentar

 • Coa

  Ova drzava nas uvek usreci svojim merama, a sta je sa ostalim racunima. Sta sa ljudima koji su na dnevnici (ima ih mnogo) ne znam da li ste primetili, zatvorili nas u kucu, i umesto da nam ide jeftina struja 24h, sve kao da je redovna situacija. Mislim da ce tek problemi krenuti, kada ljudi potrose to malo sto imaju...

  19
  1

  Podelite komentar

 • Vesna jankovic

  Molim vas posto sam penzioner da me oslobodite placanja kredita na 90 dana, bicu vam zahvalna. Obratila sam se mojoj banci ali oni nisu dobili nikakvo obavestenje. Unapred zahvalna.

  7
  2

  Podelite komentar

Google preporuke