• 0
 ≫ 

Rudarima Ziđina istekla samoizolacija, većina se vratila poslu u Boru

 ≫ 

Racionalna proizvodnja

  • 0
Rudnik, podzemni, šine, zlata, srebra, bakra Foto: Shutterstock

Većini zaposlenih u kompaniji Ziđin Bor Copper koji su se ranije vratili iz Kine isteklo je vreme izolacije, dobrog su zdravstvenog stanja i vratili su se na posao, navodi se u obaveštenju objavljenom u kompanijskom glasilu "Kolektiv".

- Većini kolega koji su se vratili iz Kine, već je isteklo vreme izolacije, oni su dobrog zdravstvenog stanja i već su se vratili na svoja radna mesta. Oni koji su se nedavno vratili iz Kine, još uvek su u izolaciji, njihovo stanje se prati i svi se dobro osećaju - navodi se u obaveštenju.

Podsećaju da su pre uvođenja vanrednog stanja u Srbiji zahtevali od svojih zaposlenih koji su se vraćali iz inostranstva, da moraju da se prijave i sprovedu kućnu izolaciju te da do sada nisu imali problematične slučajeve.

Navode da su iz Kine poručili velike količine sredstava koja služe za borbu protiv epidemije virusa korona, te da su zaposlenima podeljene zaštitne maske, sredstva za dezinfekciju, antibakterijske vlažne maramice i druga sredstva.

- Istovremeno sa radom u borbi za zaštitu zdravlja i sigurnosti, racionalno vodimo proizvodnju kako bismo očuvali i garantovali zaposlenost naših radnika. Sa ciljem da efikasno zaštitimo interese zaposlenih uz održavanje normalnog poslovanja kompanije, u skladu sa srpskim zakonima, donete su odredbe o isplati zarada u vreme trajanja mera za sprečavanje i kontrolu širenja epidemije - navodi se u obaveštenju.

"Ziđin Bor" zapošljava oko 5.500 radnika.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>