Ozbiljna pomoć od 2, 5 do 4 milijarde privatnicima, penzionerima cela penzija + pomoć

Novac će biti usmeren na sektore koji su najviše ugroženi, turizam i sektor usluga


Sav novac koji imamo uputićemo na jačane privatnog sektora
, rekao je predsednik Aleksandar Vučić na vanrednoj konferenciji za medije.

- Ići ćemo s platama koje nećemo da diramo, kao ni minimalac u javnom sektoru, sav svoj novac koji imamo uputićemo na jačanje privatnog sektora - rekao je on.

Novac će biti usmeren na sektore koji su najviše ugroženi, turizam i sektor usluga, preduzetništva, poljoprivrede, odnosno svih grana privrede koje su najviše pretrpele.

A za desetak dana biće predložen program.

Kako je rekao, to je 3 odsto našeg BPD, odnosno 2, 5 do 4 milijarde.

- Posebnu pomoć imaće oni koji ne budu otpuštali sada ljude - rekao je on.

On je dodao da država neće obećavati ono što ne može da ispuni, ali da će napraviti veliki, ozbiljan plan za oporavak ekonomije.

Naveo je da Nemci računaju da će imati negativnu stopu rasta od minus 5, a da Srbija računa da najniže bude minus 2 i da ostanemo u prve tri zemlje u Evropi.

Veruje da će i ove godine Srbija imati BDP među prve tri zemlje u Evropi.

- Mnogi misle da svoju nesolvetnost i nelikvidnost mogu državnim parama da pokriju...Ne mogu da obećam ono što ne možemo da ispunimo. Znamo budžete napamet, mi bajke da pričamo nećemo - rekao je on.

Dodao je i da se u Srbiji proizvodi sve više maski, da su preduzeća prebacila proizvodnju, ali podsetio i da je počela proizvodnja kvasca.

Pomenuo je mogućnost da se lek hlorokin proizvodi u našoj Galenici.

Za mart i penzija i pomoć od 4.000 dinara

Istakao je i da Srbija neće smanjivati penzije. Kako je najavio,  penzija za mart biće isplaćena u celosti, umesto u dva dela, kako se inače isplaćuje, a uz to će biti isplaćena i najavljena pomoć od 4.000 dinara.

- Martovsku penziju nećemo isplaćivati u dva dela, 10. i 25. u mesecu, već odjednom. I to 10. aprila. U onom bližem datumu, zajedno sa 4.000 dodatne jednokratne pomoći -  rekao je Vučić.

Vučić se  zahvalio brojnim firmama malim i velikim koje su izdvojile sredstva za pomoć.

Naveo je Maksimu iz Lučana, do velikih kao što su Alko grupa, Kostić, Šaranović, Šarančicć, Delta, Milkšped, Atlantik grupa...

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Nemanja

  Pozz Dobro je za penzionere i sve to. A sta je sa onima koji rade kod privatni lica koji su sada kuci i ne rade,ko ce to da nadoknadi. Jer bice kod poslodavaca nismo radili,nismo mogo naplatiti tako da zivime bez plata.

  1
  0

  Podelite komentar

 • Nevena

  Ispravna odluka za penzionere. U ovakvoj teskoj situaciji. Je veoma rizicno da penzioneri izlaze iz domova

  1
  1

  Podelite komentar

 • Mirjana

  Imamo drzavu za primer koja odgovorno postupa u novonastalom stanju snazne borbe protiv zaraze i bezrezervno izlazi gradjanima u susret!

  0
  2

  Podelite komentar

Google preporuke