• 4

Dva najjača giganta udružila snage: Jedni rade na testovima, drugi ih dostavljaju brzinom svetlosti

Amazonovi radnici ovih dana skupljaju i dostavljaju testove za korona virus, a njih prave istraživači koje finansira Bil Gejts, odnosno Majskrosoft

  • 4
Bill Gates, Jeff Bezos Bil Gejts (levo) i Džef Bezos / Foto: Tanjug/AP

"Seattle Coronavirus Assessment Network" (SCAN), u saradnji sa Fondacijom Bila i Melinde Gejts, proizvodi testove za korona virus, koje će prema najnovijim informacijama - brzinski dostavljati ekipa Amazona.

To podrazumeva kolekciju briseva za nos, o čemu smo nedavno pisali, kako bi svi oni koji nemaju mogućnost da se testiraju, usled nedostatka testova za korona virus - mogli to da učine kod svoje kuće.

Osnivač Majskrosofta, Bil Gejts, i prvi čovek Amazona, Džef Bezos, rešili su da udruže snage i pomognu stanovnicima SAD, tako što će prvi vredno raditi na proizvodnji, a drugi na efikasnoj dostavi briseva.

"Amazon Care", medicinski sektor kompanije, zadužen je za ovu aktivnost. S druge strane, SCAN, mreža koju čine medicinski naučnici, pokušava da sazna kako se infekcija širi u različitim delovima društva, sa ciljem da otkrije tok razvijanja virusa Covid-19.

Amazonovi radnici će najpre dostavljati testove na kućne adrese ljudi, a potom će ih preuzimati i nositi natrag naučnicima. Ako se kod nekoga detektuje virus - ta osoba će odmah stupiti u kontakt s medicinskim osobljem.

Ova saradnja bi umnogome mogla da doprinese masovnom testiranju ljudi u SAD, budući da je tamo najviše izražen nesrazmeran odnos stanovnika i kitova.

Osim ovoga, Fondacija Bila Gejtsa i njegova supruge Melinde, u saradnji s organizacijom "Wellcome and Mastercard's Impact Charity", izdvojila je 125 miliona dolara za pronalaženje leka protiv korone.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    25. mart 2020 | 12:03

    Eto nove prilike za laku zaradu.

  • DrNo

    25. mart 2020 | 20:23

    Pa oni upravo i stoje iza svega posle ce samo.jos vise da se obogate i tako u krug.Zapadni krem.

  • slađa

    25. mart 2020 | 12:33

    Bolje investirajte sve u pronalaženje kombinacije lekova ili vakcine. Amerika mora da radi.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>