• 1
 ≫ 

Vlada Srbije odobrila privrednicima uvoz maski i zaštitne opreme za zaposlene

 ≫ 

Ta odluka doneta je zbog situacije u kojoj se Srbija nalazi i borbe protiv širenja zarazne bolesti izazvane virusom COVID-19

  • 1
Maske za korona virus Foto: Marko Jovanović

Sve kompanije sa teritoprije Srbije mogu da uvoze maske i zaštitnu opremu isključivo za sopstvene potrebe, odnosno za zaštitu zdravlja svojih zaposlenih, saopštila je danas Vlada Srbije. Ta odluka doneta je zbog situacije u kojoj se Srbija nalazi i borbe protiv širenja zarazne bolesti izazvane virusom COVID-19.

S obzirom na veliki broj upita privrednika i Privredne komore Srbije, kao i građana, vlada je pojasnila odluku u vezi sa uvozom maski i zaštitne opreme, koja je doneta prošle nedelje.

Privrednim društvima dozvoljena je kupovina maski i zaštitne opreme sa stranih tržišta, bez obzira na delatnost.

To je dopušteno uz jasno ograničenje da nije dozvoljena distribucija, prodaja trećim licima niti bilo kakva trgovina tim maskama i zaštitnom opremom.

Kako Vlada Srbije neprekidno prati razvoj događaja i trudi se da u najvećoj mogućoj meri zaštiti zdravlje svojih građana, dozvola kupovine maski kompanijama doprinosi dodatnoj zaštiti radnika koji nisu u mogućnosti da u ovom periodu rade od kuće.

Vlada će nastaviti da prati i osluškuje potrebe građana i privrede u vreme trajanja vanrednog stanja i trudiće da se da u datim okolnostima, a shodno mogućnostima, svima obezbedi nesmetano funkcionisanje i što je najvažnije, zaštiti zdravlje svih svojih građana.

Video: Vratio se avion iz Šangaja, stiglo još maski

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    24. mart 2020 | 13:34

    Ovo nije normalno da drzava vice toliko da se zastitimo cak nijedna firma neobezbedjuje lepo zaposlene a da nepricam za stanovnistvo jer nigde nista nema! Epidemija ce se zavrsiti a niko nije imao gde da kupi zastitna sredstva!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>